szerző:
hvg.hu

A 488-as modell ezen erősen limitált szériás kiadása elképesztően erős, és ennek megfelelően villámgyors.

A Ferrari nemrégiben mutatta be a 488 GTB tovább hegyezett, még keményebbre vett verzióját, a Pistát, mely elsősorban 720 lóerős teljesítményéről, illetve 1 perc 21,5 másodperces fioranói köridejéről ismerszik meg. Most azonban érkezett egy még ennél is erőssebb és gyorsabb 488-as, íme:
©

A Pogea Racing által fejlesztett 488 FPlus Corsa erőforrása 720 helyett immár 820 lóerős, a nyomaték pedig 770 Nm-ról nem kevesebb mint 900 Nm-re nőtt. Az új sportkipufogót kapott és 21 colos kerekeken gördülő olasz sportkocsi tömege 42 kilogrammal csökkent.

©

A 0-100-as sprint az eddigi 2,85 helyett 2,8 másodpercig tart, a végsebesség pedig 340-ről 345 km/h-ra nőtt. Az FPlus Corsa csomag ára 35 ezer euró (10,9 millió forint) és a Pogea Racing mindössze 20 autót fog ily módon felkészíteni.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!