szerző:
hvg.hu

Vége az ingyenességnek az Infoparknál, akárcsak Kelenföldön.

Új fizetős parkolási övezetekről, a meglévők kiterjesztéséről és drágításról döntenek jövő szerdán a fővárosi közgyűlésben – írja a Napi.hu.

Itt olvasható pontokba foglalva a tervezett területenkénti változások:

- Fizetős lesz a XI. kerületben a Bocskai út-Karolina út-Villányi út-Tas vezér utca által határolt terület. A díj 265 forint lesz óránként.

- A Gellérthegy teljes XI. kerületi része is fizetős lesz.

- Bevonják a fizetős övezetbe az Őrmezői lakótelepet is. A díj 175 forint lesz időtartam-korlátozás nélkül.

- Az Infopark területéről száműzik a "P+R autósokat". Egyedül az állami tulajdonban lévő rövid Warga László út maradhat ingyenes. A díj 175 forint lesz, korlátozás nélkül. (Itt már régóta érett valami radikális megoldás, ami természetesen a fizetés lett. Az itt uralkodó áldatlan állapotokról korább írtunk.)

©

- Fizetős lesz Kelenföld is, a Szerémi út-Galvani utca-Andor utca-Egér út-vasút-Hamzsabégi út által határolt terület.

- A XII. kerületben arról szavaznak majd, hogy 18:00 óra helyett 20:00 óráig kelljen fizetni.

- Zuglóban nemrég tették fizetőssé a Hungária körúttól a belváros felé eső részt, hamarosan a másik oldalon is megszűnik az ingyenes parkolás.

- Változik az Állatkerti körút parkolása is. A terv most az, hogy a ligeti főszezonban 265, azon kívül 175 forint legyen a díj.

Itt a Parkoló Gorilla - új mozgalom a bunkó parkolás ellen

A helyzet elég hétköznapi, szinte bármelyik parkolóplacc lehetne: két helyet elfoglaló autósok, a bejárat elé parkolók, valamint azok, akik a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken sorakoznak, pedig nem jogosultak rá. Hogyan lehetne tenni valamit?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!