szerző:
hvg.hu

Egyelőre még nem is kapható a japán gyártó új modellje, de máris itt egy őrült változat belőle.

A Toyota márciusban lebbentette fel a fátylat az Auris új generációs kiadásáról, mely hazánkba várhatóan csak a jövő év elején fog megérkezni, de Kaliforniában már el is készült belőle egy elképesztő tuningváltozat. Konkrétan ilyen lett a kifejezetten keresztben történő közlekedésre szánt spéci Auris:

©

Az utcai Auris legerősebb kivitele 180 lóerős, és ez a teljesítmény az első kerekekre érkezik meg. Ehhez képest Fredric Aasbo driftelésre optimalizált versenyautójába egy olyan 2,7 litererre felfúrt, turbóval és kéjgáz-befecskendezéssel megspékelt benzinmotor került, mely egész pontosan 1014 lóerőt produkál. És ez a teljesítmény értelemszerűen a hátsó kerekeken ébred.

A Papadakis Racing Toyota Auris kiszélesített karosszériáját a Toyota Racing Development csapata építette meg, a tömegcsökkentés érdekében szénszálas motorház- és csomagtérfedelet alkalmazva. A futómű saját fejlesztésű, állítható kanyarstabilizátorokat, valamint egyedi rugóstagokat kapott.

©

A Motegi versenykerekeken elöl 265/35 R18, hátul 275/40 R18 drift-abroncsok várják, hogy a családi autók tisztes motorjaként világra jött, majd radikálisan átalakított 2AR-FE blokk őrületes 1150 Nm nyomatéka a négyfokozatú, kézi kapcsolású sebességváltó, a négytárcsás tengelykapcsoló és a szénszálas kardántengely közvetítésével felkenje őket az aszfaltra.

A prototípus, amely a széria eredetű alkatrészeknek köszönhetően nemcsak az egyéni, de a konstruktőri bajnokságban is indulhat, rögtön első versenyén a dobogó csúcsán végzett.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!