szerző:
hvg.hu

Nagyon sietős lehetett a sofőrnek a dolog, mert szinte állva hagyta a 130 km/h-val haladó autót.

Aki autópályán akar közlekedni, annak nem árt előre felkészülnie rá, hogy lesznek olyan sofőrök, akik a legkevésbé sem tartják be a 130 km/h-s sebességhatárt. Márpedig ennél feleslegesebb dolgot el sem tudunk képzelni, hiszen nem fog annyival hamarabb célba érni a sofőr, mint amennyivel veszélyesebb a vezetése a nagy sebesség miatt. Hogy ez mennyire így van, azt itt ki is számoltuk korábban.

Ettől függetlenül mégis sokan taposnak bele a gázpedálba az autópályán, ezért már szinte fel sem tűnik, ha elsuhan mellettünk egy másik jármű. Kivéve persze akkor, ha olyan helyzetről van szó, mint amit Törökországban rögzítettek.

Az Oto Kokpit nevű Facebook-oldalra még múlt héten került fel egy videó, amin egy ilyen gyorshajtós előzés látható. Csakhogy az elkövetője nem egy személyautóval volt, hanem kamionnal. A videó készítője felvette, ahogy 130 km/h-val robog az autópályán, majd nem sokkal később feltűnt mellette/előtte a kamion is. Mint kiderült, a teherautó sofőrje 160 km/h-val repesztett.

Törökországban egyébként (az Autóklub szerint) a személyautók legfeljebb 120 km/h-val közlekedhetnek az autópályán. Ez aztis jelentheti, hogy a teherautóknak még ennél is lassabban kell menniük. Ehhez képest a 160 km/h-s tempó elég rémisztő.

És, hogy mennyi időt lehet nyerni, ha valaki 130 km/h-ra helyett 160-nal repeszt az úton? Itt megtalálja a választ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!