szerző:
hvg.hu

Az apró városi kisautókba hamarosan már csak és kizárólag villanymotorokat fognak szerelni.

Jelenleg a Smart a világ egyetlen olyan autógyártója, melynek az összes modellje elérhető benzines és elektromos változatban is. Ez azonban hamarosan változni fog, ugyanis néhány éven belül teljesen ki fog kopni a kínálatból a benzinmotor.

Dieter Zetsche, az anyacég Daimler első embere ugyanis bejelentette, hogy a Smartok Észak-Amerikát követően hamarosan Európában, sőt, világszerte is csak és kizárólag villanymotoros változatban lesznek kaphatók. Zetsche elmondta, hogy Európában várhatóan 2020-tól veszik majd át a hatalmat az elektromos Smartok.

©

Az első elektromos Smartok 2007-ben bukkantak fel, és mindössze 100 darab készült belőlük. A jelenleg forgalomban lévő modell az első szériánál kétszer nagyobb teljesítményű, harmadával nagyobb kapacitású és akár négyszer gyorsabban tölthető.

A kettő- és négyszemélyes változatban gyártott elektromos Smartokat nemrégiben mi is alaposan leteszteltük.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!