szerző:
hvg.hu

A cseh rendőrök elrettentésül tették közzé azt a felvételt, amin egy életveszélyes kamionos előzés látható.

Akciófilmekben gyakran előforduló jelenet, hogy az autós üldözés közben egyszer csak kamion érkezik szemből, amit legfeljebb az utolsó pillanatban tud kikerülni a sofőr. A dolog a mozivásznon nagyon jól néz ki, a való életben azonban kevés ennél rémisztőbb dolgot tudnánk mondani – pedig időnként megtörténik, mégha nem is egy autós üldözés miatt.

Az alábbi felvételt a cseh rendőrök tették közzé, a videót egy autós fedélzeti kamerája rögzítette. A képeken jól látni, ahogy a szűk útszakaszon, valószínűleg már a kanyar előtt elkezdte az előzést a kamion sofőrje, hogy egy másik kamion elé kerüljön. Kettejük párharca aztán odáig fajult, hogy a videót rögzítő autó sofőrjének meg kellett állnia az úton, hogy ezzel próbálja meg elkerülni az ütközést. És valószínűleg imádkozhatott, hogy túlélje a találkozást.

Óriási szerencse, hogy a kamion a legvégén képes volt annyira "befejezni" a manővert, hogy nem tarolta le a feltévelt készítő autót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!