szerző:
hvg.hu

Az útszakaszon csak 80 km/h-val lehetett volna hajtani, az Audi sofőrje viszont tövig nyomta a gázt.

A közlekedési szabályokat lehet szeretni és nem szeretni, egy azonban tény: azért születtek, hogy a közlekedésben egységes rendet teremtsenek, és ne egy káosz kellős közepén kelljen eljutni A pontból B-be. Ettől függetlenül valamiért mindig vannak olyanok, akik úgy gondolják, a szabályok és közlekedési táblák "csak dísznek vannak", és ők jobban tudják, mekkora tempóval lehet autózni.

A baj ezzel az, hogy ezek a sofőrök a közúton teszik mindezt, így nemcsak magukat, de a többi közlekedőt is komoly veszélynek teszik ki. A neten számos olyan videót látni, amikor a gyorshajtó egy másik járműbe rohan bele, csak azért, mert épp "nem jött ki a lépés". Ha pedig még sincs baleset, ahhoz sokszor isteni szerencse kell.

Az alábbi videóban szerencsére nem történt baleset, de a szó legszorosabb értelmében csak millimétereken múlt mindez. A felvétel (a feltöltő leírása alapján) még április 15-én készült Kanadában, egy olyan útszakaszon, ahol 80 km/h-ra volt a megengedett legnagyobb sebesség. Ehhez képest a balról érkező Audi jóval gyorsabban hajtott, és úgy húzta be a kocsit másik két autó közé, hogy az egyiket még súrolta is.

A videót elnézve ha az úton kevésbé tapasztalt vagy ijedősebb sofőrök közlekednek, szinte biztos, hogy a száguldozás tragédiával végződik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!