szerző:
hvg.hu

Egyedülálló Lamborghini Huracan RWD-t árvereznek el hamarosan, a kocsit tavaly kapta Ferenc pápa. Az aukcióra május 16-án az RM Sotheby’s monacói rendezvényén kerül majd sor.

Ez a Huracan a Lamborghini Ad Personam programjának terméke, és az alap fehérszínű Bianco Monocerus fényezést Giallo Tiberino csíkok egészítik ki Vatikán város zászlóját idézően.

Ezen kívül a pápa egy egyedülálló kerékkészletet is kapott a kocsihoz, amely fekete és ezüstszínű, amelyet a Nero féknyergek egészítenek ki. Ennek a Huracannak van még egy különleges extrája a pápai aláírás a motorfedélen.

Az eladásból származó minden bevételt közvetlenül a pápának adják át. Ezután 70 százalékot ő átad az iraki Ninive városnak, amelyet az ISIS ostromolt, a további harminc százalékot még három a Vatikán által támogatott szervezet kap.

Az aukció előtti becslések szerint az autó 250 000 és 350 000 euró között kelhet el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!