szerző:
hvg.hu

Ha esetleg túl könnyűnek tűnik a kérdés, akkor a két járműtípus közötti mennyiségbeli különbséget is meg lehet tippelni.

A BKV Zrt. azt kérte közösségi oldalának követőitől, hogy tippeljék meg: a járműállományában autóbuszból vagy trolibuszból van több. Amennyiben túl könnyű lenne a kvízkérdés, akkor akár azt is meg lehet tippelni, hogy hányszorosan van több az egyik járműtípusból, mint a másikból.

©
©

A kérdésre a választ a BKV 50-es jubileumi plakátjain is meg lehet találni, illetve ebben az év eleji sajtóközleményben is fellelhető. Az alábbi sorban pedig fehér karakterekkel mi is eláruljuk a megfejtést, ehhez egyszerűen csak ki kell jelölni a szöveget, ami ily módon láthatóvá válik:

1011 autóbusz és 138 trolibusz, tehát a különbség több, mint hétszeres.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!