szerző:
hvg.hu

A címben olvasható kijelentést egy kínai tulajdonban lévő európai autógyártó vezetője tette.

Sokan vélhetően nem tudják, hogy a patinás svéd autómárka, a Volvo immár nyolc esztendeje kínai tulajdonban van. A szomorú véget ért Saabtól eltérően a Geely által birtokolt Volvo él és virágzik, ami egyrészt az igen komoly kínai tőkeinjekciónak köszönhető, másrészt pedig annak, hogy a márka maximálisan svéd tudott maradni, vagyis hogy a kínaiak teljesen a háttérben maradtak.

Ennek ellenére egyesek aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a Volvok minősége csökkenni fog, ha Kínában is megkezdik a gyártásukat. Ezt cáfolandó, a cég alelnöke, Robin Page most azt nyilatkozta, hogy tapasztalataik szerint a Kínában gyártott autók minősége jobb, mint az Európában gyártott példányoké.

©

Emberünk szerint ez azért lehet így, mert a kínai gyártósorok kevésbé vannak automatizálva és nagyon szigorú tűréshatárral dolgoznak. Page elmondta, hogy a különbség persze nem jelentős, és a lényeg az, hogy a Kínában készült Volvók minősége miatt egyáltalán nem kell aggódni.

A Volvo elsőként az előző generációs S60-as hosszú tengelytávú változatát kezdte Kínában gyártani, aztán pedig 2016 végétől a csúcskategóriás S90-nek is megkezdték a kínai gyártását.

Ön szerint is jobb minőségűek lehetnek a kínai autók, mint az európaiak?

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!