szerző:
hvg.hu

Egy utas beszámolója szerint a buszon mindenki nagyon megijedt. Volt, aki a vészcsengőt nyomta, mások a sofőrnek kiabáltak, hogy álljon meg.

Az egyik utas segített a sofőrnek eloltani a lángokat, amikor kigyulladt egy BKV busz hétfő délelőtt Budapesten, a Kálvária téren. Menet közben vették észre az utasok, hogy ömlik a füst a jármű utasterében. Egy másik utas felvételt készített az oltásról – tudósított a keddi RTL Híradó.

Egy 9-es busz gyulladt ki a nyolcadik kerületben. Egy utas kezdte először oltani porral oltóval. Ezután csatlakozott a sofőr, szintén egy porral oltóval.

Az egyik utas a telefonjával készített felvételt a tűzről. A nő azt mondta: azt hitte először, hogy a mellette ülő fiatalember csomagja gyulladt meg. A tudósítás szerint nagy pánik volt a buszon, mindenki a busz elejébe menekült, kiabáltak a sofőrnak, hogy álljon meg. A tűzoltókat a helyszínre hívták, de már nem volt szükség rájuk, addigra eloltották a tüzet. A lángok nem terjedtek át az utastérre, senki sem sérült meg.

A BKV-tól annyit közöltek: a 14 éves busz motorterében egy kábel izzott. Arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy egy évben hány hasonló eset történik Budapesten.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Demeter Péter Autó

Mi a közös egy BKV-buszban és egy versenyautóban?

Biztosan nem sokan gondolnák, amikor felszállnak egy buszra, és hallják a szuszogó hangot az ajtók felől, hogy egy olyan, sűrített levegővel töltött szerkezet csukta be azokat, amilyennel mások – kissé unortodox módon – inkább versenyautókat hajtanak.