szerző:
hvg.hu

Péntektől 30 helyett 20 percenként jár majd a Liszt Ferenc-repteret a belvárossal összekötő 100E buszjárat, a 200E közlekedésében is lesznek változások.

Szerdán felkerült a Budapesti Közlekedési Központ honlapjára a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő buszjáratokról folytatott társadalmi egyeztetés – írja a BKK.

Ahogy Tarlós István főpolgármester korábban már bejelentette, a belvárost és a repülőteret összekötő 100E busz május 18-ától az eddigi 30 helyett 20 percenként közlekedik majd, illetve az utolsó járat a repülőtérről az eddiginél később, 1:20-kor, az első hajnali 100E a belvárosból pedig korábban, 3:40-kor indul majd.

A városközpont és a repülőtér között közvetlen, átszállás nélküli kapcsolatot biztosító 100E buszjárat 2017 júliusa óta közlekedik, feláras, 900 forintos jeggyel vehető igénybe. A hiánypótló reptéri közvetlen járat megjelenése után hamar népszerű lett, sőt, sajnos gyorsan túlzsúfolttá is vált. A Közlekedő Tömeg egyesület rendszeresen posztolt arról, hogy a járatok ezzel a ritka, félórás követéssel túlságosan magas kihasználtsággal közlekednek. Olyan is volt, hogy rosszul lett egy utas a buszon. Ezért örömteli a közvetlen repülőtéri buszjárat sűrítése.

További pozitív változás, hogy június 16-ától éjjel-nappal közlekedik majd a repülőteret Kőbánya-Kispesttel összekötő 200E busz. Az éjszaka folyamán, amikor a 3-as metró nem közlekedik, a busz a Határ úttól indul, és oda is érkezik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!