szerző:
hvg.hu

Ilyen kevés hengerrel eddig még nem gyártottak motort a négykarikás gyártó hazai üzemében.

Az Audi Hungaria bejelentette, hogy a mai napon megkezdődött az első háromhengeres motorok sorozatgyártása. A Győrben készülő Otto-motorok 1 literes lökettérfogattal rendelkeznek, és 63, illetve 85 kW (85-115 lóerő) teljesítményű változatokban készülnek.

A gyártó szerint az új erőforrások igen hatékony és környezetkímélő működésűek, köszönhetően többek közt a nagy teljesítményű turbófeltöltőnek, illetve a motorközeli részecskeszűrőnek. Ez utóbbi 90 százalékkal csökkenti a közvetlen befecskendezésű benzinmotorok részecskekibocsátását.

A mindössze 92 kilogrammos motorokat többek közt Audi A3, Volkswagen Golf, Seat Leon és Seat Ateca személyautókba szerelik be.

A 6 ezer alkalmazottat foglalkoztató és évente mintegy kétmillió motort gyártó Audi Hungaria a világ egyik legnagyobb motorgyártója. Győrben jelenleg három-, négy-, öt-, hat-, nyolc- és tízhengeres motorok készülnek, és hamarosan beindul a villanymotorok sorozatgyártása is.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!