szerző:
hvg.hu

A Las Vegas melletti roncsra néhány napja bukkantak rá a rendőrök. Kiderült: a kocsi mindkét utasa életét megmentette.

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy egy szuperautó (újdonsült) tulajdonosa a kocsiban lapuló erő tudatában túlvállalja magát. Az autó azonban nem mindenható, így hiába minden elektronika, van az a helyzet, amit már a gép sem tud kivédeni. Láttunk már ilyesmire példát a McLaren 720S esetében is, épp nemrég, amikor egy 19 éves fiatal csapta neki a kocsit egy Audi R8-nak. De említhetnénk a 400 millió forintos Ferrarit is, amelyet a Váci úton tört össze a tulajdonosa. Ezúttal ismét egy McLaren 720S-ről szólnak a hírek – már ami megmaradt belőle.

©

A Carscoops beszámolója szerint néhány nappal ezelőtt, a Las Vegas melletti sivatagban találtak rá a rendőrök egy brit szuperautó roncsaira. A helyszínen készült felvételek alapján valószínűleg túl nagy sebességgel haladhatott a kocsi, majd amikor letért az útról többször megpördült, és mielőtt megállt volna, szinte teljesen össetörött a külseje.

©
©

Mivel áldozatot nem találtak a helyszínen, a jelek szerint a sofőr (és az utasa) túlélték az incidenst, ami egyértelműen a szénszálas anyagból épített monocoque fülkének köszönhető. Mint kiderült, az autóban ülők kórházban vannak, de csak kisebb sérüléseket kellett ellátniuk az orvosoknak.

Bár az autó teljsen összetörött, a képek alapján még így is jó néhány elemét el lehetne adni. Külön érdekesség, hogy a sofőr oldali légzsák szemmel láthatólag nem nyílt ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!