szerző:
hvg.hu

Az alap fordulatszámtól rendelkezésre álló hatalmas nyomaték megteszi a hatását.

A Boeing 787-9 Dreamliner nem éppen egy pehelysúlyú repülőgép, hiszen üzemanyag nélkül is mintegy 130 tonnát nyom a mérlegen. Azt gondolhatnánk, hogy egy ekkora tömegű tárgyat igen nehéz lehet elhúzni, azonban úgy tűnik, hogy a közel 1000 Nm nyomatékú Tesla Model X P100D-nek ez sem okoz különösebb nehézséget.

Az alábbi videót a melbourne-i repülőtéren vették fel, és az látható rajta, ahogy a duplamotoros és összkerékhajtású, illetve 2,5 tonna tömegű Tesla elhúzza a Qantas légitársaság legújabb gigantikus utasszállító repülőgépét.

A 300 méteres produkció azonnal be is került a Guinness-rekordok Könyvébe, ugyanis sorozatgyártású elektromos autó eddig még sohasem húzott el ekkora tömeget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!