szerző:
hvg.hu

A svéd márka legújabb modellje már nem lesz kapható öngyulladós erőforrásokkal.

Hakan Samuelsson, a Volvo első embere tavaly jelentette be, hogy a kínai tulajdonban lévő vállalat már nem foglalkozik többet a dízelmotorok fejlesztésével, vagyis a kínálatban jelenleg még elérhető gázolajos erőforrásoknak már nem lesz utódja. Most pedig friss hír, hogy a néhány héten belül bemutatkozó új S60-as Volvo már egyáltalán nem lesz kapható dízelmotorral.

Ez egyrészt érthető, hiszen mostanság egyre több gyártó száll ki a dízelmotor-piacról, másrészt viszont furcsa, ugyanis az USA-ban gyártandó S60-as kombi változata, az ezúttal érdekes módon hamarabb bemutatkozott V60-as még rendelhető öngyulladós erőforrásokkal.

A februárban debütált Volvo V60 konkrétan 150 lóerős D3-as, illetve 190 lóerős D4-es dízelmotorral készül. Még pedig a T5-ös, T6-os, T6 Twin Engine AWD és T8 Twin Engine AWD benzines modellek mellett.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!