szerző:
hvg.hu

A tatabányai rendőrök három órán belül elfogták a lopás gyanúsítottját.

Bécsből érkezett Tatabányára S. János 2018. május 16-án. Budapesten át Szekszárdra akart eljutni, így megkérdezett egy pizzafutárt, elvinné-e őt egy darabon. Mikor a férfi nemmel válaszolt, S. János megvárta amíg a sértett kiszáll az autójából, bemegy az egyik lépcsőházba. Ezután beszállt a gépkocsiba és elhajtott vele. Bejárta vele a várost, majd végül egy zsákutcában állt meg.

©

Magához vette az autóban talált készpénzt és a sértett iratait, majd gyalogosan távozott, a járművet pedig az utcában hagyta. Nem jutott azonban messzire, a tatabányai járőrök három órán belül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Az 55 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta a nyomozóknak, hogy

nem akarta ellopni az autót, csak úgy gondolta, azzal gyorsabban eléri úti célját, mint vonattal.

©
©

S. János ellen a rendőrség lopás vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A férfit a Tatabányai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!