szerző:
hvg.hu

Az AvtoVAZ a közeljövőben számos új modellel fog előrukkolni, és létszámbővítésre is készül.

A hazánkban jelenleg négyféle modellt árusító Lada kínálata az elkövetkezendő években teljesen meg fog újulni. Az AvtoVAZ a jelenlegi tervek szerint az előttünk álló nyolc évben, tehát 2026-ig tizenkét új típust dob majd piacra, emellett pedig tizenegy ráncfelvarrást is végre kíván hajtani.

Annak érdekében, hogy az ígéretesnek tűnő tervet sikerüljön megvalósítani, a júniustól új vezér által dirigálandó orosz vállalatnak létszámbővítésre van szüksége. Ennek keretein belül több mint 250 új alkalmazottat fognak felvenni, elsősorban tervezőmérnököket, projektmenedzsereket és csoportvezetőket.

A Lada jelenleg hét termékcsaládban összesen huszonkét modellt forgalmaz a hazai piacán, ahol jelenleg mintegy 20 százalékos piacrésszel bír. A Vesta, Granta, Kalina, 4x4, X-Ray, Largus és Priora modellek közül nálunk az utóbbi három nem kapható.

Érdekesség, hogy az orosz terepjáró-, illetve divatterepjáró-piacon még mindig az a Lada 4x4 a bronzérmes, mely a több mint 40 éve debütált Niva technikájára épül. Utóbbi modellt nemrégiben mi is alaposan leteszteltük, és terepjáró képességein kívül nem sok mindennel voltunk elégedettek.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!