szerző:
hvg.hu

A Rolls-Royce Cullinan vagy a Bentley Bentayga?

Csak idő kérdése volt egy ilyen direkt összehasonlítás a 100 milliós árú autók esetében, de talán hamarabb összejött, mint amire számítottunk.

Az új Rolls-Royce Cullinan bevezetése óta nem telt el egy hét. Rendes körülmények között egy ilyen újdonság még nem közlekedik a közutakon, de úgy tűnik a Rolls ebben is kivétel, és Katarban már fel is tűnt egy.

A Rolls-Royce Cullinan, Magna Red színben odaparkolt egy Bentley Bentayga mellé, így érdemben is össze lehet hasonlítani őket, a valós arányokat, a méreteket jobban érzékelve. Hogy ki melyik mellett fog dönteni, az úgyis csak prioritások kérdése.

A koncepciójuk kicsit azért más, a Bentayga egy "sportosabb" autó, akár 300 km/h sebességre is képes. A Cullinan inkább kényelmesebb, fenségesebb. A Bentley esetében ráadásul más tényezők is megjelennek a vevőkör igényeit kiszolgálva, például létezik a csúcs, tizenkét hengeres benzinmotor mellett dízelmotoros és hibrid kialakítású is.

A Rolls-Royce-ban viszont csak egyféle, 6,6 literes V12-es motor van, de ahogy látni, "Emily" a Rolls nőalakja elég magasabban szárnyal azon a motoháztetőn.

Lassan dugót okoznak a magyarországi luxusautók, nyílik a Bentley szalonja

Az igazán ritkaságnak számító sport- és luxusautók hazai piaca is komoly felfutást mutat az elmúlt években és nagyon úgy tűnik, csak a gyártók sokszor szándékoltan limitált kibocsátása fogja vissza az értékesítési számokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!