szerző:
hvg.hu

A Rolls-Royce Cullinan vagy a Bentley Bentayga?

Csak idő kérdése volt egy ilyen direkt összehasonlítás a 100 milliós árú autók esetében, de talán hamarabb összejött, mint amire számítottunk.

Az új Rolls-Royce Cullinan bevezetése óta nem telt el egy hét. Rendes körülmények között egy ilyen újdonság még nem közlekedik a közutakon, de úgy tűnik a Rolls ebben is kivétel, és Katarban már fel is tűnt egy.

A Rolls-Royce Cullinan, Magna Red színben odaparkolt egy Bentley Bentayga mellé, így érdemben is össze lehet hasonlítani őket, a valós arányokat, a méreteket jobban érzékelve. Hogy ki melyik mellett fog dönteni, az úgyis csak prioritások kérdése.

A koncepciójuk kicsit azért más, a Bentayga egy "sportosabb" autó, akár 300 km/h sebességre is képes. A Cullinan inkább kényelmesebb, fenségesebb. A Bentley esetében ráadásul más tényezők is megjelennek a vevőkör igényeit kiszolgálva, például létezik a csúcs, tizenkét hengeres benzinmotor mellett dízelmotoros és hibrid kialakítású is.

A Rolls-Royce-ban viszont csak egyféle, 6,6 literes V12-es motor van, de ahogy látni, "Emily" a Rolls nőalakja elég magasabban szárnyal azon a motoháztetőn.

Lassan dugót okoznak a magyarországi luxusautók, nyílik a Bentley szalonja

Az igazán ritkaságnak számító sport- és luxusautók hazai piaca is komoly felfutást mutat az elmúlt években és nagyon úgy tűnik, csak a gyártók sokszor szándékoltan limitált kibocsátása fogja vissza az értékesítési számokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!