szerző:
hvg.hu

Sok autós azonnal a telefonja után nyúl, ha balesetet lát. A németek most megelégelték a dolgot.

Nap mint nap rengeteg olyan fotó és videó kerül fel a netre, amelyet az autósok készítettek akkor, amikor épp egy közlekedési baleset mellett haladtak el. A dolog több szempontból is problémás, a jelenséggel azonban sajnon nem nagyon lehet mit kezdeni. Hogy mennyire rossz a helyzet, azt jól példázza az a videó, amiben a német tűzoltóknak kellett fellépniük az ilyen autósok ellen.

A németek a jelek szerint úgy döntöttek, nem tűrik tovább azokat az autósokat, akik ilyesmit csinálnak. A Totalcar szúrta ki azt a videót, amit egy német autópályán történt balesetnél készítettek, és ami talán megoldás lehet a fent említett problémára.

A felvételen jól látszik, hogy a sofőrök – például a kamion sofőrje – a baleset mellett elhaladva a telefonjával videózza az esetet. Nem ő volt az egyetlen. A baleset után nem sokkal viszont meglepetés várta őket: a rendőrök kiintették őket a forgalomból, majd sorban elkezdték büntetni a sofőröket.

A büntetést azért szabták ki, mert vezetés közben mobiltelefont használtak, ami nemcsak Németországban, de Magyarországon is tilos. Akinek pedig még a sérültekről is volt felvétele, annak rögtön repült egy feljelentés.

Ön szerint Magyarországon is büntetni kellene az autósokat, akik balesetet fotóznak/videóznak?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!