szerző:
hvg.hu

Ennek a sebességrekordnak vajmi kevés értelme van, mindenesetre mutatjuk, hogy hogyan száguld a furcsa szerkezet.

A minél nagyobb sebesség záloga a lehető legkisebb légellenállás. Többek közt ebből is következik, hogy egy négyszögeletes pajtaszerű építménnyel viszonylag ritkán szoktak megdönteni sebességrekordokat.

De azért akadnak kivétel, ilyen például Kevin Nicks, aki egy régi Volkswagen Passat alapjaira építette fel négykerekű fészerét. Emberünk tavaly nyáron 153 km/h tempót ért el a különleges járművel, ez a rekord mostantól azonban már a múlté.

A kertész foglalkozású 53 esztendős tuning szaki most ugyanis 168 km/h sebességet ért el az Audi RS4 motorjával szerelt fészerautóval, így mostantól már ez az új sebességrekord ebben a furcsa járműkategóriában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!