szerző:
hvg.hu

Gyermekeink biztonsága a legfontosabb, ezért abszolút nem mindegy, hogy milyen autós gyerekülésbe ültetjük a kicsiket. Most először légzsákos ülést is teszteltek a németek.

A német autóklub, az ADAC nemcsak nyári- és téligumikat szokott tesztelni, hanem időről időre többek közt a gyermeküléseket is vallatóra fogja. A 150 centiméternél alacsonyabb gyermekek számára szánt biztonsági ülésekből ezúttal nem kevesebb mint 23 példányt teszteltek a németek, mégpedig 6 kategóriára bontva.

Ezek között három olyan termék található, melyek egyértelműen megbuktak a teszten, vagyis a megvásárlásuk nem ajánlott. Egy ülés annál jobb, minél kisebb szám található az alábbi táblázatok utolsó oszlopában.

Az 1 éves korig ajánlott ülések közül mind a kettő jól teljesített:

©

A legfeljebb 1,5 éveseknek szánt gyerekülések közül az Avionaut Ultralite + IQ base vérzett el a teszten, olyannyira, hogy az egész tesztben ez teljesített a leggyengébben:

©

A 4 éves korig használható termékek ligájában a Jané Gravity és a Concord Ultimax i-Size teljesített nagyon gyengén, de a Chicco Cosmost sem ajánlanánk jó szívvel:

©

Az 1-4 éves korig használható ülésekkel nem volt gond, és ebben a kategóriában bukkant fel az első légzsákos gyerekülés, a Maxi-Cosi Axissfix Air:

©

Az 1-12 éveseknek szánt modellek közül egy sem bukott meg, de a Peg Perego Viaggio 1-2-3 Via és a Chicco Youniverse Fix csak közepes osztályzatot kapott:

©

A legnagyobbaknak szánt gyerekülések mind jól vizsgáztak:

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!