szerző:
hvg.hu

Marchionne nem is olyan rég még teljesen más véleményen volt az ágaskodó lovacskás SUV-ról.

Alig több mint 2 esztendeje, 2016 elején Sergio Marchionne, a Ferrari első embere azt válaszolta egy újságírói kérdésre, hogy "előbb le kell lőniük". A kérdés pedig az volt, hogy a Ferrarinak lesz-e divatterepjáró kategóriás modellje.

Azóta nagyot fordult a világ a cégvezérrel, hiszen a tavaly nyári pletykákat követően októberben már ő maga erősítette meg azon híradásokat, miszerint egészen biztosan érkezik az első akár terepen is használható Ferrari.

Most pedig ott tartunk, hogy a Ferrari felgyorsította az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonság fejlesztését, melynek köszönhetően még az eredetileg tervezett 2020-nál is hamarabb jön majd a SUV kategóriás Ferrari.

Az exkluzivitás megőrzése érdekében a még 2019 vége előtt bemutatkozó újdonságból a többi Ferrarihoz hasonlóan nem kívánnak hatalmas mennyiséget gyártani. Pletykák szerint a Ferrari crossovere egy rendkívül könnyű alumínium platformos modell lesz, melynek meghajtásáról egy V8-as benzinmotor, illetve egy fejlett hibrid hajtáslánc fog gondoskodni. Az egyelőre ismeretlen nevezetű újdonság hátsó ajtajai állítólag nem a megszokott módon, hanem ellentétes irányban fognak nyílni.

A Ferrari tehát végül beadta a derekát, csakúgy, mint korábban a Porsche, a Bentley vagy a Rolls-Royce. Azért akadnak kivételek, vagyis olyan cégek, melyek kategorikusan nemet mondanak a SUV-okra. Ilyen például a McLaren, a Koenigsegg és a Bugatti, legalábbis egyelőre mindenképpen.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!