szerző:
hvg.hu

Ezúttal párban támad a hamisítatlan NDK-s életérzés, és alaposan megkérik az árát.

Nem is olyan régen a hazai utak még tele voltak a füstokádó kétütemű Trabantokkal, melyek mára szinte teljesen eltűntek. A mostanság már leginkább csak vidéken fellelhető 601-esekre a fiatalabb korosztályok képviselői tátott szájjal tekintenek, mint ahogy tettük azt mi is, amikor a Használtautó kínálatában ráakadtunk erre a két példányra:
©

Az első tulajdonos által árult Trabant Hycomatok közül az egyik 1979-ben hagyta el a gyártósort és bár jelenleg ki van vonva a forgalomból, bármikor visszahelyezhető és teljesen üzemképes. A másik autó 1988-as gyártmány, 22 ezer kilométer van benne és érvényes műszaki vizsgával rendelkezik.

©

A hirdető szerint mindkét 26 lóerős Trabant eredeti és kifogástalan állapotú és rengeteg alkatrész jár hozzájuk. A 4,8 millió forintos irányárat viszont még így is enyhén magasnak találjuk.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!