szerző:
hvg.hu

A második generáció az Audi A1-esből hamarosan bemutatkozik, annyi már most kiderült, hol. És van még egy figyelemre méltó részlete az üzenetnek.

A Vokswagen-konszern úgynevezett MQB A0 nevű platformjára olyan autók épülnek, mint a Seat Ibiza, Volkswagen Polo, Skoda Fabia és a hamarosan bemutatkozó Audi A1.

A prémium kategóriás városi autó az alábbi videó szerint hamarosan bemutatkozik, és már azt is elárulták, hol. A kis jelenet érdekessége, a helyszínjelölésen túl, hogy kézzel írt szöveget látunk, egy nem éppen kisméretű kijelzőn.

A második generációs mini egyébként hosszabb és szélesebb is lesz az elődjénél, ami valószínűleg a hátsó üléseknél nagyobb lábteret és méretesebb csomagteret jelent majd. Mindehhez alumínium és melegen préselt acél hibrid keverékét használják majd, így minden bizonnyal masszív szerkezettel lesz dolgunk. Sőt, könnyebb is a jelenlegi, 1035 kg-os modellnél.

A kocsi bemutatójának helyszíne, annyira nem meglepő, már csak azért sem, mert a jármű a Barcelonához közeli Martorelben is fog készülni, ahol a Seat Aronát is gyártják.

Piros, sárga, zöld, sosem volt menőbb - Audi S1 bemutató

Tud valaki egy olyan miniautót, amely állandó összkerék-hajtású, adaptív futóműve van, hátul független felfüggesztéssel, 231 lóerős és rikítóan menő színekben gyártják? Mostantól van valós pozitív megoldása a feladványnak, ugyanis itt az Audi S1.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!