szerző:
hvg.hu

Több, hazánk útjain is közlekedő Mercedes esetében rendelt el visszahívást a gyártó a német kormánnyal folyatott tárgyalás után.

Több mint 3/4-ed millió autót kell visszahívnia a Daimlernek – írta meg a BBC. A német kormány nemrég megszületett döntése értelmében Németországban 238 ezer Mercedest kell visszahívni, Európa-szerte pedig 774 ezer járműről van szó.

A visszahívás oka, hogy az 1,6-os Euro dízelmotorok az előírtakban szabályozott mennyiségnél nagyobb mennyiségű káros anyagot juttatnak a levegőbe. Egész pontosan arról van szó, hogy a cég szoftveres segítségével "fedte el" a valós kibocsátási adatokat.

A visszahívásról hétfőn tárgyalt a kormány és az autógyártó cég, és megegyeztek, hogy azt a lehető leggyorsabban, a hatóság felügyeletével végzik el. A visszahívás ezúttal a Vitokat, a GLC-ket és a C-osztály autóit érinti.

Határidőről egyelőre nem volt szó, de az egyezség alapján minden bizonnyal néhány héten belül kezdetét veheti a visszahívás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!