szerző:
hvg.hu

Rablóból pandúr, jobb nem is lehetne.

A milánói rendőrség a napokban büszkén mutatta meg a sajtónak új szerzeményét, egy maffiózótól lefoglalt Ferrarit, amely most átállt a jó oldalra. Ráadásul egy Spider, vagyis kabrió változatot van szerencséje használni mostantól a rendőröknek.

A kocsit annak rendje és módja szerint átalakították, a szükséges megkülönböztető fény és hangjelző rendszerekkel látták el.

Valójában nem lesz jellemző, hogy ezzel fognak posztolni a rendőrök, legalábbis a hagyományos értelemben. Ez egy marketing eszköz, amellyel rendezvényekre járnak majd a milánói zsaruk.

Olaszországban egyébként nem is olyan ritkaság, hogy az elkobzott autókból rendőrautó lesz, illetve az sem ritka, amikor a rendőrség számára az autógyártók ajánlanak fel szupersport-autókat. A Lamborghini részéről hagyománya van az ilyen adományoknak, nemrégiben egy Huracánt kapott az olasz rendőrség.

Instant karma: kézifékkel vette be a kanyart a sofőr, a sarkon meg ott álltak a rendőrök - videó

A lengyel sofőr igencsak meglepődött, amikor a sarkon túl meglátta az ott várakozó rendőröket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!