szerző:
hvg.hu

A vadliba nem igazán vette jó néven a segíteni akaró autós közeledését.

Tavasszal és nyár elején érdemes még a megszokottnál is óvatosabban közlekedni, az utak mentén ugyanis bármikor felbukkanhat egy-egy olyan "állatcsalád", ami megpróbál átkelni a forgalmas úton. Jó példa erre az a nemrég készült videó, amikor Solymáron totyogott át az úton egy kacsacsalád, Szegeden viszont nemcsak hogy zebrán mentek át, de még azt is megvárták, hogy zöld legyen a lámpa.

Szerencsére sok autós ilyenkor türelmesen áll és várja, hogy átérjenek az állatok az út túloldalára, sőt, sokszor még ki is szállnak, hogy segítsenek nekik. Ez viszont nem mindig jó ötlet.

Az alábbi videó főszereplője például egy vadlibacsaládnak szeretett volna segíteni, az egyik kis liba ugyanis nem tudott felugrani a magas útpadkára. A férfi kiszállt az autóból, hogy átsegítse az állatot a nehézségen, az egyik felnőtt vadliba azonban nem értékelte túlságosan a gesztust.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!