szerző:
hvg.hu

A hunyorítva terepjárónak tűnő emelt karosszériás személyautók népszerűsége az egekben, és még nincs vége a térnyerésnek.

Nem is olyan régen még a Suzuki Swift uralta a hazai újautó-eladási toplistákat, jó ideje azonban már a Suzuki Vitara ül a képzeletbeli trónon. Nincs mit szépíteni, a divatterepjárók jöttek, láttak és győztek.

Olyannyira, hogy nemrégiben már a Lamborghini és a Rolls-Royce is előrukkolt egy-egy SUV kategóriás modellel, sőt, nemsokára a Ferrari is kijön majd az első szabadidő-járművével.

Az Audi már régóta komoly érdekeltségekkel rendelkezik divatterepjáró fronton, olyannyira, hogy a német gyártó idén eddig már több mint 287 500 ilyen autót adott el. Ez pedig azt jelenti, hogy a négykarikás gyártónál a SUV-ok házon belüli piaci részesedésre elérte a 36,6 százalékot.

És még mindig van hova nőni, ugyanis az Audi azzal számol, hogy 2025-re a Q-szériás modellek házon belüli piaci részesedése meghaladhatja az 50 százalékot. Érdekesség, hogy Észak-Amerikában tíz eladott Audiból már most öt SUV kategóriás. És a vadonatúj Q8 forgalmazása még meg sem kezdődött.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!