szerző:
hvg.hu

Most már tényleg nem kell sokat várnunk a több évtizedes múltra visszatekintő apróság új generációs kiadásának a hivatalos leleplezésére.

A Suzuki 1970-ben dobta piacra a legkisebb terepjárók között hadrendbe állított Jimnyt, melyből 1981-ben mutatkozott be a második generációs változat, és amelynek 1998-ban érkezett harmadik generációja egészen a közelmúltig kapható volt hazánkban. A 4,49 millió forintos alapáron búcsúzott, 85 lóerős összkerékhajtású apróság hamarosan végre megkapja az utódját, ami valahogy így fog kinézni:

©

A korábban kémfotókon és kiszivárgott prezentációs képeken is látott, 2019-es modellévű vadonatúj Suzuki Jimny külcsínjét sikerült úgy alakítani, hogy elődjei karakteres vonásai egyértelműen megmaradtak, de a részletmegoldások tekintetében egyértelműen modernebbnek hat a továbbra is igen szögletes karosszéria.

©

Az AllGrip Pro összkerékhajtással és érintőképernyős kezelőfelülettel felvértezett új Jimny várhatóan azt az 1 literes és 110 lóerős, 170 Nm-es turbós benzinmotort kapja majd meg, ami a Balenóban és a Swiftben is szolgálatot teljesít.

©

Az új Jimnynek a korábbi pletykák alapján már tavaly ősszel meg kellett volna jelennie, erre azonban mind a mai napig nem került sor. A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az újdonságot hivatalosan július 5-én leplezik majd le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!