szerző:
hvg.hu

Kell hozzá néhány Rolls-Royce, meg 100 éves francia párlatok.

A „Cars and Coffee” rendezvények Amerikából indultak és arról szólnak, hogy jellemzően egy hétvégi kora reggelen – még mielőtt a család magához térne – autófanatikusok összejönnek bandázni egy kicsit, miközben papírpohárból isszák a „jó reggelt” kávét.

Ezek a rendezvények nagyon hangulatosak, ami megtetszett valakinek a Rolls-Royce-nál is és kitalálták, hogy kicsit arisztokratikusabb formában elő lehetne ezt adni. Megszületett a „Cars and Cognac”, aminek nem csak a neve kellően sznob, de a körítése is.

Az első ilyen eseményt persze nem is Kaliforniában tartották, hanem az őshazában, angolhonban, Cotswoldsban, körülbelül másfél órára Londonból. A pontos helyszín egy régi mezőgazdasági ingatlan volt, amelyet egy klubtag tulajdonos ajánlott fel a rendezvényre.

©
©
©
©

A vendégek persze végigkóstolták a finom konyakokat, amelyeket egy sommelier szolgált fel, aki a francia pálinkát egy piknikkosárból kínálta egy új Phantom hátuljáról. Rolls-Royce-os rendezvény révén, persze az sem merült fel, hogy ittasan vezessenek, inkább sofőrök szállították a vendégeket.

Rolls-Royce-tesztvezetés: Darth Vader és Prince eltitkolt gyermekei

Egy hetet töltött Budapesten az autóarisztokrácia két díszpéldánya, az egyenként is százmillió forint felett startoló Rolls-Royce Ghost és szellemtestvére a Wraith, amely egy csintalan skót kísértetről kapta nevét. Kipróbálhattuk őket, ráadásul mindkettőből a sötét erőt hirdető Black Badge példányokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!