szerző:
hvg.hu

Még áprilisban rögzítette a svéd utakon egy autós fedélzeti kamerája, ahogy egy Volvo frontálisan karambolozik egy kamionnal.

Szívesen büszkélkedik azzal a Volvo, hogy az ő autói a legbiztonságosabbak között vannak az utakon. A cég arra törekszik, hogy 2020-tól egyetlen ember se haljon meg az autójukban az utakon, ennek fényében pedig fejlesztettek már életmentő technológiát. Mindez azonban mit sem érne, ha az autókat harmonikaként lehetne összepréselni, és bár a töréstesztek rendre kiváló eredményt adnak a svéd/kínai autóknak, kérdés, hogyan bizonyít éles helyzetben. Egy napokban előkerült videó alapján most azt mondjuk: le a kalappal előttük.

A Volvoblog szúrta ki azt a videót, amit még áprilisban rögzített egy svéd autós fedélzeti kamerája. A kocsi előtt egy XC70-es haladt, amikor egy balra ívelő kanyar után a kocsi egyszer csak elindult a szemközti sáv felé, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező kamionnal.

©

A kamerás autó sofőrje szerencsére még le tudott fékezni, így elkerülte, hogy ő is nekicsapódjon a Volvónak. Néhány pillanatig nem lehetett tudni, milyen súlyos a baleset, nem sokkal később azonban kiderült, a személyautó sofőrje kisebb sérülésekkel úszta meg az ütközést.

A videó a képre kattintva érhető el.
©

A férfi jogosítványát 3 hónapra bevonták, és komoly bírságra is számíthat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!