szerző:
hvg.hu

Szép és drága a BMW 5-ös, de elég nagy bukó, ha valaki bevállalja.

Az amerikai piacot vizsgáló iSeeCars.com szedte össze, hogy milyen autótípusokon lehet a legnagyobb értékvesztést elkönyvelni. Ahogyan az talán nem meglepetés, tarolnak a prémium márkák.

Ahogyan a Totalcar is írta, a iSeeCars összesen 4 millió autó adatait használta fel a kutatáshoz és az igazságosság kedvéért a végső számlálásnál hat százalékos inflációs értéket vettek alapul, valamint kizárták azokat a típusokat, amelyekből 4000-nél kevesebb kelt el a vizsgált időszakban.

Az lista első helyén a BMW 5-ös végzett. A egy három éves példány átlagosan 31 ezer dollárba kerül most, ami azt jelenti, a felét elveszítette az újkori értékének. A 10-es lista alább látható, a második oszlopban a százalékos értékvesztés szerepel, a harmadikban pedig az átlaghoz képest mennyi az eltérés:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!