szerző:
hvg.hu

A tavaly őszi balesetben az autó két utasa meghalt, a sofőr és az egyik utas súlyosan megsérült.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolták meg azt a huszonnégy éves fiatalembert, akinek két utasa meghalt tavaly ősszel egy Győrhöz közeli balesetben – közölte az ügyészség hétfőn.

A férfi három utasával tavaly ősszel késő éjjel hajtott Vének felől Kisbajcs irányába, mikor egy olyan kanyarhoz érkeztek, amely biztonsággal legfeljebb 58 kilométer/óra volt bevehető, az úton maradást is a legfeljebb 80 kilométer/órás sebesség biztosította. A sofőr azonban ennél gyorsabban, 86-91 kilométer/órával ment.

A kanyarban elvesztette uralmát a kocsi felett, lesodródott az útról az autó, majd fák közé csapódott, és a tetejére borulva állt meg.

Az első ülésen utazó és a hátsó ülésen lévő egyik utas a helyszínén meghalt. A hátsó ülés másik utasának egyik karja, arccsontja, csigolyája, bordája, állkapcsa és orrcsontja tört el, valamint tüdőzúzódást szenvedett. A sofőr is megsérült: eltört a koponyaboltozata, agyzúzódás következett be nála.

A vádlottal szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!