szerző:
hvg.hu

Az autósok nem látták rendszeresen a jelzőlámpát, csak az utolsó pillanatban vették észre, amikor már a gyalogosok az úttestre léptek. A Budapest Közút már intézkedett.

Hátizsákjánál fogva rántott vissza egy gyermeket egy járókelő az autó elől a Nagykörúton – az RTL Híradó nézője szerint nem ez volt az első eset, hogy majdnem baleset történt a felújítás egyik lámpája miatt, amit a kordonok, munkagépek mögé raktak, így az autósok csak későn észlelik, ha pirosra vált.

A tudósításban megmutatták: a Nagykörút egyik kereszteződésénél, a Szent István körúton, nem messze a Nyugati pályaudvartól az autók akkor is mennek még, egyesek ráadásul nagy sebességgel, amikor a lámpa már piros, és a keresztező irányokból megindulnak a gyalogosok. A sofőrök általában akkor lassítanak, amikor előtűnik a lámpa, de akkor már késő.

Az RTL Híradó elküldte a helyszínen készített felvételeket a Budapest Közútnak, és megkérdezték, akarnak-e változtatni a helyzeten.

Pár óra múlva válaszoltak: azt írták, hogy észlelték a problémát, és felszólították a kivitelezőt, hogy közvetlenül a korlátok mellé tegyék a jelzőlámpát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!