szerző:
hvg.hu

A kékvérű brit autógyártó egy számára mindenképpen új dimenzióban próbál meg előretörni. Mutatjuk, hogy milyen formában.

Az Aston Martin szópár hallatán legtöbbünk agyán egy egyedi vonalvezetésű brit sportkocsi villan át. Azonban könnyen lehet, hogy néhány év, vagy inkább néhány évtized múlva már valami ilyesmi repülő szerkezetre fogunk asszociálni az említett szavak hallatán:
©

A mellékelt fotókon és videón ezúttal kivételesen nem egy négykerekű Aston Martin, hanem egy a brit vállalat által ma leleplezett légi közlekedési eszköz látható. A keresztségben Volante Vision Concept nevet kapott újdonságot az Aston Martin a Cranfield University, a Cranfield Aerospace Solutions és a Rolls-Royce munkatársainak segítségével fejlesztette, és azt vázolja számunkra, hogy milyenek lehetnek a jövő luxuskategóriás személyi légijárművei.

A szuperkönnyű anyagokból készült, fejlett önvezető technológiával felvértezett Volante Vision Concept három légcsavarral rendelkezik és három felnőttet képes A-ból B-be repíteni. A helyben fel- és leszállni képes újdonságért egyelőre még felesleges megrohamozni az Aston Martin-szalonokat, a futurisztikus légijármű egyelőre ugyanis még nem több egy koncepciótervnél.

A dugókat hasonló módon könnyen elkerülő újszerű járművel nemrégiben többek közt az Audi is előrukkolt.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!