szerző:
hvg.hu

"A Mátra Land Rovere" - olvasónk ezzel a tömör és velős megjegyzéssel küldte el nekünk a különleges Ladát ábrázoló fotókat.

A kocka Lada története 1980-ban kezdődött, amikor is piacra került az elődök modernizálásával létrejött VAZ-2105, amit aztán két évvel később a nagyobb motorral szerelt VAZ-2107 követett. A 2105-ös típus mozgatásáról egy 1,3 literes soros négyhengeres motor gondoskodott, és a típus egészen 2010-ig gyártásban maradt.

Az orosz gyártó azonban egyetlen olyan kivitelű kocka Ladát sem készített, melyet olvasónk fotózott nemrégiben Mátraszentistvánon. Íme:

©

Jól látható, hogy a legális rendszámtábla nélküli különleges járművet terepezésre optimalizálták, hiszen jelentősen megemelték a kasztniját, illetve méretes terepgumikat és egyedi felfüggesztést kapott, a jelentős gázlómélységet biztosító, magason kivezetett egyedi légrendszerről nem is beszélve.

©

Ehhez képest vélhetően még az általunk nemrégiben alaposan letesztelt régi/új Lada Niva is gyengén szerepelne kemény terepen.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!