szerző:
hvg.hu

Német autó olasz dizájnnal, nem lehet rossz. Mégis egészen más karakterű, mint a megszokott Porschék.

Az egész sztori lényegében arról szól, hogy egy vevő olyan autót akart, amely még nem létezett. Ezért 1966-ban még jóval a Porsche Taraga megjelenése előtt, a németek jóváhagyásával Nuccio Bertone alakított át egyet.

A megrendelő sem volt anno akárki, bizonyos Johnny von Neuman, a korszak egyik híres pilótája, biztosan ezért is volt engedékenyebb a gyártó az átalakítást illetően.

©
©
©
©
©

Az átalakítás közel 9 hónapot vett igénybe, és egy teljesen csupasz karosszériát kaptak az olaszok, akik igazán latinosra csinálták meg a korai 911-esből a Spyder változatot. A kocsit be is mutatták a 1996-os Genfi Autószalonon. Ezt követően került az USA-ba, ahol az eredetileg vörös autót feketére fényezték, amely állapotban most is látható.

Hamarosan ezt az egyetlen példányt fogják elárverezni, várhatóan 700 ezer és 1 millió dollár közötti áron.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!