szerző:
hvg.hu

Mozgóképen az Ausztriában fejlesztett és gyártott, bőven 1000 lóerő feletti sportkocsi.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egy kis osztrák gyártó, a Milan Automotive egy a Bugattik és Koenigseggek riválisának szánt hipersportkocsival rukkolt elő. Az 1325 lóerős négyturbós V8-as motorral szerelt Milan Red kevesebb mint 2,5 másodperc alatt lő ki állóhelyzetből 100-as tempóra, és a 0-300-as sprint is alig 10 másodperc alatt megoldható vele.

©

A közel 650 millió forintos újdonságból mindössze 99 példány fog készülni és 18 darabot már meg is rendeltek ebből a mennyiségből. A 400 km/h-nál nagyobb végsebességű hiperautó első működőképes prototípusát várhatóan 2019 januárjában lehet majd megtekinteni a Bécsi Autószalonon, és nem sokkal ezt követően az első példányokat is leszállítják majd a vevőknek.

A Milan Red a főszereplője az alábbi videónak, melyen egy sajnos még teljesen lesötétített ablakú autó vehető szemügyre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!