hvg.hu Autó

Ismét díjazták a Nissan izmos motorját

A Nissan VQ típusú, 3,5 literes, 6 hengeres V-motorja 2006-ban már a tizenharmadik egymást követő évben került be a Wards Communications által díjazott legjobb 10 motor közé. Ez az egyetlen motor, amely a díjazás kezdetétől minden évben szerepelt a tízes listán.

hvg.hu Autó

Francia dízelmotort kapnak a Mitsubishik

A Mitsubishi és a PSA Peugeot Citroën bejelentette, hogy a két fél megállapodást írt alá, mely szerint a PSA Peugeot Citroën dízelmotorokat szállít a Mitsubishinek.

automenedzser.hu Autó

Az autógyártókat nem érdekli a klímaváltozás

Az európai autógyártók nem teljesítik a maguk által kitűzött klímavédelmi célokat - derült ki a németországi Gelsenkirchen műszaki főiskolájának elemzéséből, amelyet a Capital című gazdasági magazin megbízásából készítettek.

hvg.hu Autó

Bírság csikkpöckölésért

Nem szemetelhetnek büntetlenül a brit autósok. Ha a rendőr vagy hatósági személy meglátja még a cikkpöckölésért is bírság jár.

automenedzser.hu Autó

Lancia-teszt: kicsiben a legnagyszerűbb

Az Ypsilon nem a méreteivel tűnik ki a kisautók közül, hanem formájával, minőségével, eleganciájával, egyediségével és magas árával.

hvg.hu Autó

Tiszta üzemű TDI-motort mutatott be a VW

A Volkswagen Jetta TDI a Volkswagen által kifejlesztett nitrogénoxid utókezelő-rendszer segítségével a világ legszigorúbb emissziós normáinak is megfelel. Az amerikai piacon 2008-ban debütál a Bluetec-szövetség keretében.

MTI Gazdaság

A nagy biztosítók nem veszítettek ügyfeleket

A múlt év végén kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb) váltó autósok száma körülbelül 400 ezer volt, a vesztesek és a nyertesek között nagyobb és kisebb biztosítók is voltak, a mai állás szerint a két legnagyobb piaci szereplő nem veszített ügyfeleket.

hvg.hu Autó

Villeneuve egy dízel Peugeot-val versenyez

A V12-es HDi motorral hajtott 908-as Peugeot-val száll harcba idén a francia márka a Le Mans-i versenyen. A csapatba befért két volt Forma-1-es pilóta, Marc Gené és Jaques Villeneuve.

hvg.hu Autó

Versenysportban erősít a Porsche

A kifejezetten e célra kifejlesztett prototípusokkal űzött csúcsszintű versenysporttól a nagyobb bajnokságok Gran Turismo kategóriáján át egészen a márkakupákig, illetve a Challenge és a Clubsport futamokig – a Porsche szerte a világon egyedülálló versenysport-programmal szolgál vásárlói számára.

hvg.hu Autó

Vesztes és nyertes autómárkák - 2006

Míg 2005-ben csak 4,3 százalékkal estek vissza az újautó eladások az egy évvel korábbihoz képest, addig 2006-ban már 5,6 százalékkal - ez derül ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) által közzétett jelentésből. A márkák közül a legnagyobb növekedést a Chrysler, a Lexus, a Ssangyong és a Lancia érte el, míg a Chevrolet, a Lada, a Maserati, a Mini, a Renault és a Seat közel húsz százalékkal kevesebb autót értékesített, mint egy évvel korábban. Az év legnagyobb vesztese a Suzuki 2,3 százalékot veszített piaci részesedéséből.

hvg.hu Autó

Ötszáz lovas a legerősebb dízel Audi

Az Audi Q7 V12 TDI tanulmány hatliteres erőforrása óriási, 368 kW/500LE teljesítményt és 1000 newtonméter forgatónyomatékot produkál, a vérbeli sportkocsik dinamikáját oltva a nagyteljesítményű SUV-modellbe. A 650 lovas R10-es versenyautó után ez az Audi lesz a legerősebb dízel.

hvg.hu Autó

Kölnben mutatkozott be az F1-es Toyota

Kölnben, az Expo XXI konferencia központban lelpezte le a Panasonic Toyota Racing az új TF107-et. A Toyota a 11 csapat közül az egyetlen, amely ugyanazzal a motorral, változatlan gumiszállítóval és ugyanazzal a két pilótával kezdi meg az új évadot.

MTI Gazdaság

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdától a Mol - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

automenedzser.hu Autó

A szocialista ex-politikus elismerte: hiba történt

Felszámolást kezdeményeztek egy vélhetően az MSZP holdudvarához tartozó önkormányzati parkolási céggel szemben. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom Egyesület (EMPAMO) a hét elején felszámolási eljárást indított a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ellen, mivel állításuk szerint az egy éve nem hallandó kifizeti egy autósnak a bíróság által jogerősen megítélt perköltségét. Rusznák Imre egy hónapja kinevezett ügyvezető igazgató technikai hibának minősítette az ügyet.

hvg.hu Autó

Eladó II. János Pál egykori Lincolnja

Január 17-éig lehet licitálni az eBay-en a tavalyelőtt elhunyt II. János Pál pápa egyik autójára. Az 1979-es Ford Lincoln Continental Town Car 6000 mérföldet futott.


A címlapról ajánljuk