automenedzser.hu Autó

Nem lehet megúszni a büntetést, ha villan a traffipax

Annak ellenére, hogy az M0-áson folyamatosan dugó van, az Állami Autópálya Kezelő mérései alapján a teherkocsik átlagsebessége 95, a személyautóké 105 kilométer/óra. A megengedett sebesség 70, illetve 80 kilométer/óra. Magyarországon a személyi sérüléses közlekedési balesetek 35 százaléka gyorshajtás miatt következik be. A rendőrség döntött: minden eszközt bevet azért, hogy csökkentse a száguldozók számát. Az intézkedéssorozat első lépése az M1-esen felállított automata sebességmérő berendezések telepítése.

hvg.hu Autó

Kétmilliárd eurós a Porsche adózás előtti nyeresége

A Porsche AG felügyelő bizottsága elfogadta a Porsche-csoport 2005/2006-os üzleti évre vonatkozó adózási előtti nyereségét, amelyet 2,11 milliárd euróban állapított meg (előző évben: 1,238 milliárd). Ezzel a Porsche ismét rekord profitot ért el.

hvg.hu Plázs

Az Agip kutaknál lesz gyógyszer januártól

Jövő év elejétől az Agip benzinkútjainál kaphatóak lesznek azok a vény nélkül megvásárolható gyógyszerek, amely patikán kívüli forgalmazására a 2007-től lehetőség nyílik.

hvg.hu Autó

Hummer-klónt építettek a kínaiak

A pekingi autókiállításon bemutatták azt a BJ2022 Brave Warrior SUV-t, amelyet a Beijing Benz-Daimler tervezett a kínai hadsereg számára.

hvg.hu Autó

Elszállították az osztrák kancellár autóját

Wolfgang Schüssel osztrák kancellárnak rosszul indult a hete. A schönbrunni karácsonyi vásár megnyitójára saját VW Beetle típusú autójával érkezett, és a nagy tömeg miatt tilosban parkolt.

hvg.hu Autó

Adjon nevet Porschéjának

Felejtse el az ötletes rövidítéseket a rendszámtáblán! Miért nem ad saját nevet autójának? Legyen például Porsche 911 Miklós.

hvg.hu Autó

A Nissan a világ legjobb ötven vállalata között

A Nissan a világ 50 legelső vállalata között szerepel a vállalatok társadalom iránti felelősségvállalását értékelő (CSR) rangsorolásban. Öt japán céget neveztek meg ebben a rangsorban, ahol a Nissan a 49. helyet foglalja el. A Ford mellett az első ötven helyezett között csak a Nissan képviseli az autóipart.

euractiv/hvg.hu Gazdaság

Minden nőtt a szállításban, csak a új személyautók száma nem

Az idén az első háromnegyedévben a szállított áruk tömege az egy évvel korábbihoz képest 6 százalékkal, 241 millió tonnára nőtt, az árutonnakilométer-teljesítmény 14 százalékkal, 35 milliárd árutonna-kilométerre bővült – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

hvg.hu Autó

Öt év próbaidőt kapott a tíz embert halára gázoló ámokfutó

Öt év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a 89 éves kaliforniai férfi, aki 2003 júliusában autójával behajtott egy zsúfolt piacra, tíz ember életét kioltva. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a férfi túl öreg és túl beteg ahhoz, hogy börtönbe vonuljon.

automenedzser.hu Autó

Mitsubishi Outlander Turbo: vadnak született

Lenyűgözött az a dinamizmus, amely a Mitsubishi Outlander Turbo védjegye. Használati értékéről azonban nem győzött meg az autó: se nem kombi, se nem terepjáró. Talán sportkocsi?

hvg.hu Autó

Autós nyílt nap látássérült gyerekeknek

A Vakok Iskolája, az MNASZ, a Dacia magyarországi importőre, a Renault Hungária Kft., a Duna Plaza, az S&Q Marketing Kft. és a DMV Sport Egyesület szervezésében, a Tűzoltóság és az ORFK-OBB közreműködésével november 29-én autós napot tartanak látássérült és halmozottan sérült gyermekek számára.

hvg.hu Autó

Továbbra is megéri befektetni az autóiparba

Az autóipari beszállítók annak ellenére is növelni tudták jövedelmezőségüket, hogy kevés olyan ágazat van, amelynek ilyen mértékben romló feltételekkel kellett szembenéznie.

hvg.hu Autó

Bemutatóautókat árusít ki a Mazda

Best of Mazda 2006 elnevezéssel indít értékesítési kampányt a Mazda magyarországi értékesítési hálózata. A kampányban a márkakereskedések egyedülállóan kedvező áron kínálnak bemutató és tesztautókat, illetve egyedi ajánlatokkal szolgálnak a raktárkészleten található modellek egy részére.

hvg.hu Autó

Arany kormánykereket kapott a luxuskupé

Az új Mercedes-Benz CL-nek ítélte oda a „Bild am Sonntag“ újság Európa egyik legrangosabb autós kitüntetését, az „Arany kormánykerék“ díjat. Németország legnagyobb vasárnapi lapjának olvasói csaknem egyharmados szavazataránnyal ezt a típust választották első helyre a kupé piac újdonságai közül.


A címlapról ajánljuk