MTI Itthon

Kovács Árpád: a számvevők nem ragaszkodnak többletbérükhöz

Az állami számvevők nem ragaszkodnak "foggal-körömmel" többletbérükhöz - reagált Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke csütörtökön az Index hírportál értesülésére, miszerint a szervezet dolgozói nem hajlandók lemondani kéthavi pluszjuttatásukról.

MTI Gazdaság

ÁSZ: a kincstári rendszer korlátozza az államháztartás hatékonyságát

A kincstári intézményekre vonatkozó eltérő előírások, az indokolatlan kivételek nagy száma jelentősen korlátozza az államháztartás hatékony működését - fogalmazta meg kritikaként az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyebek mellett, miután megvizsgálta a kincstári rendszer 2007-2009. közötti működését.

MTI Gazdaság

Kovács Árpád: a korrupció elleni harc is korrupttá válhat

A gazdasági válság hatásaként felerősödhet, de hosszabb távon akár csökkenhet is a korrupció Magyarországon Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint, aki pénteken Pécsett arról is beszélt, hogy a korrupcióval szemben hatékony eszköz a kiszámítható állam.

MTI Gazdaság

Áfát csökkentene az ÁSZ elnöke

Csökkenteni kell az áfa mértékét és a vállalkozások terheit, fontos, hogy ne szülessenek fogyasztást visszavető gazdasági döntések Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint.

MTI Gazdaság

ÁSZ: milliárdokat költünk rá, de nem tudni mi az

Mintegy negyvenmilliárd forintot fordítottak 2004 és 2007 között a nemzeti audiovizuális vagyon megőrzésére úgy, hogy közben hiányzott e fogalom pontos meghatározása, az ehhez tartozó alkotások körének, legveszélyeztetettebb kategóriába sorolásának felmérése - áll az Állami Számvevőszék (ÁSZ) e tárgyban készített jelentésének összegzésében.

MTI Itthon

ÁSZ: problémák korábbi MIÉP-beszámolókkal

Hiányoztak eredeti pénzügyi bizonylatok, hiteles könyvviteli nyilvántartások, a szabályzatok pedig nem követték a gazdálkodás rendjének változását - egyebek mellett ezt állapította meg a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) 2005-2006-os gazdálkodásának ellenőrzése során az Állami Számvevőszék.

hvg.hu Sport

Zsebrakétától a trolibuszokig – pókerkombinációk becenevei

Minden sportágnak megvan a maga szakzsargonja, a pókerben ez a különböző lapkombinációkra is kiterjed. Az egyes párok elnevezése tévésorozatokból, filmekből, vagy akár az irodalomból ered, és a főként amerikai gyökerű nevek mellett természetesen magyar sajátosságokkal is találkozhatunk. Lássuk, melyek ezek!

MTI Gazdaság

ÁSZ-elnök: a kormányintézkedések hatása rövidesen kiderül

Két hónapon belül eldől, hogy a kormány most bejelentett, egyebek között a munkabérterhek mérséklését célzó intézkedései nyomán javul-e a gazdaság helyzete - mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke Győrben, a Magyar Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesületének szakmai konferenciáján.

MTI Itthon

A Fidesz soron kívüli ÁSZ-vizsgálatot akar

A Fidesz soron kívüli vizsgálatot kér az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) a volt MSZP-székház és a mellette lévő Köztársaság tér 27. számú volt kincstári ingatlan eladása ügyében - jelentette be Balsai István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap.

1
8 9 10 11 12 13 14

A címlapról ajánljuk