MTI Gazdaság

Brókerbotrány: Az MSZP szerint a pénzügyi felügyeletet is vizsgálni kell

Az MSZP szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése is igazolja azt a kritikát, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti tevékenysége nem volt megfelelő, ezért a szocialisták szerint vizsgálni kell a pénzügyi felügyeletet a brókerbotrány miatt. A Fidesz szerint a gyenge pénzügyi felügyeletet a szocialisták akarták megtartani.

MTI Gazdaság

Hiányosságokat tárt fel a PSZÁF működésében az ÁSZ

A jelentés megállapítja, hogy a PSZÁF tevékenységének tervezése során nem teljes körűen tartották be a vonatkozó törvényi előírásokat, és a belső szabályozásokat sem. Az egyes vizsgálati programok összeállítása és végrehajtása nem felelt meg a vonatkozó előírásoknak, nem volt biztosított a vizsgálatok lefolytatására vonatkozó egységes eljárásrend.

MTI Gazdaság

ÁSZ: Büntetőeljárás indult az Összefogás Párt ellen

A parlamentbe be nem jutó pártok kampányköltéseit vizsgálta a számvevőszék: nyolc pártnál állapították meg az áfatörvény és a számviteli törvény megsértését. Az Együtt 2014 Párt, az Új Dimenzió Párt, és az Új Magyarország Párt esetében költségvetési csalás gyanúja miatt tettek feljelentést.

hvg.hu Gazdaság

És akkor ki fog lógni a papok nyelve

A múlt heti két brókerbukta után ez a hét is meghozta a magáét, ezúttal a Quaestor-kötvényeket kibocsátó cég esett össze, a befektetők instant – azaz por formájú – alkoholba fojthatják bánatukat. Távozik az RTL Klub vezére – az országból is. Startol a vasárnapi boltstop, részleteket azonban egyelőre senkivel nem osztott meg a kormány, sem a boltosokkal, sem a vásárlókkal. A hírek szerint Vas megyében hamarosan Land Rover és Jaguar autókat gyártanak, a Mecsek pedig Paks2 kiégett fűtőelemeit tárolhatja. Bár Vida Ildikó nem talált hibát magában, az Állami Számvevőszék mintha túlszaladt volna az elvárásokon: azt találta, hogy az adóhatóság sokszáz milliárdos bevétel elfolyását közelről nézte ölbe tett kézzel. Eközben éljen a banán. Gazdasági összefoglaló a hétről.

hvg.hu Gazdaság

Varga Mihály elvárja, hogy Vida Ildikó mielőbb intézkedjen

Elvárja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), hogy a NAV minél előbb intézkedjen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által most feltárt hiányosságok megszüntetéséért – írta közleményében a tárca. Az ÁSZ legutóbbi vizsgálata komoly hiányosságokat talált a Vida Ildikó által irányított NAV-nál, amelyek alapján a Horváth András által kirobbantott áfacsalási botrány egyáltalán nem lehetett a valóságtól elrugaszkodott történet.

MTI Vállalkozás

ÁSZ: rendet kell tenni az önkormányzati közműcégek gazdálkodásában

A számvevőszék munkatársai három város - Záhony, Tiszaújváros és Gyöngyös - önkormányzati többségi tulajdonú távhőszolgáltató társaságainak 2008 és 2012 közötti működését ellenőrizték. Azt tapasztalták, hogy az önkormányzati többségi tulajdonú cégek gazdálkodása számos problémát vetett fel, jelentős hiányosságokat mutatott a cégek számviteli szabályozottsága, számviteli gyakorlata, önköltségszámítása.

MTI Gazdaság

Átadta a Háznak 2015. első félévi ellenőrzési tervét az ÁSZ

A számvevőszék 2015. első félévi ellenőrzési terve alapján jövőre folytatódnak a kockázatos területeket érintő ellenőrzések; így további önkormányzati gazdasági társaságokat, a központi alrendszer egyes intézményeit és állami tulajdonban lévő társaságok gazdálkodását értékeli az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

MTI Gazdaság

Ezt tárta fel az ÁSZ a magyarországi korrupcióról

1. A közszféra intézményei egyre elkötelezettebbek a megelőzésen alapuló korrupció elleni küzdelem terén. 2. A kormányzati intézkedések pozitív hatásai nyomon követhetők. Ezeket önkéntesen kitölthető kérdőívek alapján állapította meg az Állami Számvevőszék.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Korrupciós jelentés: visszaszólt a NAV a számvevőszéknek?

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden mutatta be 2014-es integritásfelmérését a korrupciós kockázatokról és kontrollokról. Az ÁSZ szerint a NAV eddig egyetlen alkalommal sem válaszolt a felmérés során feltett kérdésekre – a NAV szerint viszont igenis küldtek válaszokat az ÁSZ-nak, több mint hat hónappal ezelőtt.

hvg.hu Gazdaság

Találtak hibákat a Műegyetem vizsgálatánál a számvevők

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2009-2012 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzése során az ÁSZ megállapította, hogy az intézmény pénzügyi egyensúlya biztosított volt, az eladósodási és likviditási mutatók egyaránt javultak, viszont a pénzügyi gazdálkodás és a vagyonkimutatás területén tártak fel szabálytalanságokat. A belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése részben felelt meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

MTI Gazdaság

ÁSZ: a tavalyi büdzsével minden rendben

A tavalyi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt, a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, és tovább javult az egyes intézményi beszámolók és fejezeti elszámolások megbízhatósága – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

MTI-OS Gazdaság

ÁSZ: Szabálytalanul gazdálkodott a Képzőművészeti Egyetem

Kisebb szabálytalanságokat talált az egyetemeket vizsgáló számvevőszék a Képzőnél. A jelentésben megjegyzik: az egyetem növekvő hallgatói létszám mellett, csökkenő költségvetési támogatás és romló pénzügyi pozíció ellenére folyamatosan megőrizte fizetőképességét.

MTI Vállalkozás

"Fideszes pártkatona" az ÁSZ elnöke Bajnaiék szerint

Méltatlan és alkalmatlan a pozíciója betöltésére Domokos László ÁSZ-elnök az Együtt-PM szerint. Az ÁSZ kedden publikált vizsgálata szerint megfelelően működtek a központi közbeszerzési intézmények, az Együtt-PM hiányolja, hogy egy szó sem esett a Közgép 180 milliárdos nyeréséről. Az ÁSZ szerint az Együtt-PM kampánycélokra használja fel az intézményt.

MTI Vállalkozás

Szabálytalanságokat talált az ÁSZ

Az ÁSZ összesen 122 gazdálkodó szervezet és a 9 területi gazdasági kamara esetében ellenőrizte, hogy a 2009 és 2011 közötti időszakban a közfeladatok ellátására kapott költségvetési támogatást megfelelően használták-e fel. A szervezet szabálytalanságokat tárt fel.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk