MTI Gazdaság

Nagyon figyel a NAV-ra jövőre az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken átadta az Országgyűlésnek a 2014. első félévi ellenőrzési tervet, ennek egyik kiemelt témaköreként ellenőrizni fogja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hátralékkezelési és végrehajtási tevékenységét, ezen belül a NAV kiemelt adózók körében végzett tevékenységét.

MTI Gazdaság

Rászáll az ÁSZ jövőre a NAV-ra

Az elmúlt tíz évben összesen huszonhárom ellenőrzés érintette az adóhatóság (NAV/APEH) tevékenységét, ebből hét olyan ellenőrzés volt, amely az adóhatóság adóztatási tevékenységét vizsgálta - közölte a számvevőszék. 2014 első félévében is sort kerítenek az adóhatóság tevékenységének értékelésére.

MTI Itthon

NAV-botrány: lefújták az ÁSZ elnökének meghallgatását

A kormánypárti képviselők javaslata alapján levették az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának napirendjéről az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének meghallgatását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 2010 óta végzett számvevőszéki vizsgálatokról.

MTI Gazdaság

NAV-botrány: Sziliéknek van egy ötlete

Szili Katalin és Ivády Gábor független országgyűlési képviselők országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrző rendszerének felülvizsgálatát.

MTI/hvg.hu Gazdaság

NAV-botrány: az ÁSZ szerint ők egy hivatal, nem nyomozhatnak

Az Állami Számvevőszék egy hivatal, nem nyomozó hatóság, a közpénzügyi rendszert érintő ellenőrzéseit nyilvános terv alapján végzi – közölte az ÁSZ a NAV-nál rendkívüli vizsgálat lefolytatását indítványozó kezdeményezésekkel kapcsolatban.

hvg.hu Itthon

Kitüntették Schmitt Pált

Schmitt az indoklás szerint "szerteágazó közéleti tevékenységével évek óta eredményesen járult, illetve járul hozzá az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, hazai és nemzetközi szakmai tekintélyének növeléséhez".

MTI Gazdaság

ÁSZ: a 2014-es adóbevételek fele megalapozott csak teljesen

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) véleménye szerint a jövő évi költségvetés adóbevételeinek 52,6 százaléka megalapozott, 47,4 százaléka részben megalapozott, utóbbihoz tartoznak az általános forgalmi adóból, a pénzügyi tranzakciós illetékből, a távközlési adóból, valamint a katából és a kivából tervezett bevételek.

MTI Itthon

30 ezer esetben nem tudta beazonosítani a külföldi biztosítókat az OEP

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) több mint harmincezer esetben nem tudta beazonosítani a külföldi betegek magyarországi kezelését finanszírozó biztosítókat, így nem tudták kiállítani a számlákat – reagált az Állami Számvevőszék szerdán arra, hogy az OEP szerint tételes nyilvántartás van a külföldi betegek magyarországi kezeléséről.

MTI Gazdaság

Megdicsérte a 2012-es költségvetés végrehajtását az ÁSZ-elnök

A 2012. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak, a költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt - ismertette a zárszámadás keddi parlamenti vitájában az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzésének konklúzióját Domokos László.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

A listaállítással automatikusan jöhetne pénz a pártoknak

Nemcsak az egyéni jelöltek kaphatnak majd egymillió forintos költségvetési támogatást 2014-től a kampányfinanszírozási törvény tervezete szerint, hanem az országos listát állító pártok is jogosultak lennének állami források igénybevételére – olvasható a Magyar Nemzetben.

hvg.hu Gazdaság

Simor: 18 milliárd euró távozott, amikor kipateroltuk az IMF-et

Az Állami Számvevőszék által kifogásolt, a pénzügyi szektor szereplőiről szóló adatok átadása az IMF-nek nemhogy ártott, hanem épp megnehezítette az ellenünk spekulálók dolgát – mondta a parlamenti meghallgatásán Simor András, az MNB elnöke. Amíg itt volt az IMF, addig nem vontak ki milliárdokat az országból. A Simort elmarasztaló bizottsági határozattervezet érdekes módon már a meghallgatás előtt készült. Ezt végül korábbi formájában nem fogadták el, átszövegezték a dokumentumot.

hvg.hu Vélemény

VV: Nehogy már Simor egy utánrúgás nélkül távozzon

Nehéz másra gondolni, mint hogy a független ÁSZ és a független Fővárosi Főügyészség valamilyen sugallatra megpróbálja lejáratni az MNB-t és Simor Andrást, akinek a mandátuma éppen bő egy hét múlva jár le. Nehogy már egy utánrúgás nélkül távozzon – írja a Véleményvezér blog.

MTI Gazdaság

Simorék nem értik, miért kezdeményezett nyomozást ellenük az ÁSZ

A Magyar Nemzeti Bank visszautasítja az Állami Számvevőszéknek a jegybank törvényes működését megkérdőjelező megállapításait, és értetlenül áll az előtt, hogy miközben az ÁSZ elnöke korábban nem látott okot a büntetőfeljelentésre, később a jegybank a sajtóból arról értesült, hogy a számvevőszék mégis nyomozást kezdeményezett az ügyben.

MTI Gazdaság

Feljelentették Simorékat, de nem az ÁSZ volt

A magyar médiában megjelent hírek többségével ellentétben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem tett feljelentést a Magyar Nemzeti Bank ellenőrzéséhez kapcsolódva, hanem jelzéssel élt az illetékes hatóságok irányában - közölte a számvevőszék. Emlékeztetnek: az Állami Számvevőszékről szóló törvény 2011. július 1-jei hatálybalépésével megváltozott az ÁSZ szerepe az ellenőrzések során feltárt tények, cselekmények megítélésével kapcsolatban.

1
4 5 6 7 8
14

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával