MTI Világ

Összefogott a magyar és a vietnami ÁSZ

Szorosabbra fűzik az együttműködést a magyar és a vietnami számvevőszék között – erről írt alá megállapodást kedden a két szervezet vezetője Hanoiban.

MTI Itthon

ÁSZ-jelentés: nőtt a nemzeti parkok területe

Négy nemzeti park igazgatóságának eredményességét, működésük hatékonyságát, valamint a kezelésükben lévő vagyonelemek hasznosítását vizsgálta helyszíni ellenőrzése során az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amelynek egyik megállapítása az volt, hogy a források felhasználása a céloknak megfelelő és eredményes volt - közölte az ÁSZ csütörtökön.

MTI Itthon

ÁSZ-jelentés: kevesebb utat újítottak fel, mint kellett volna

A közutak állapota alapvetően nem változott, mivel a hangsúly a gyorsforgalmi utak fejlesztésén volt. Ezt állapította meg 2006-ban elvégzett első és a 2011 végén zárult második számvevőszéki vizsgálat - mondta Makkai Mária, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) igazgatója az Országgyűlés Közlekedési és infrastrukturális albizottsága előtt kedden Budapesten.

MTI Itthon

Rogán díjat kapott az ÁSZ-tól

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal (Fidesz-KDNP) belvárosi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az elismeréssel járó pénzjutalmat a Dévény Anna Alapítványnak ajánlotta fel.

MTI Itthon

Az ÁSZ vizsgálódhat a Hagymatikum körül

Az Állami Számvevőszékhez fordul a Fidesz, kérve, vizsgálják ki, célszerűen és szabályosan zajlott-e a makói fürdőberuházás előkészítése és az intézmény üzemeltetése - közölte Mágori Józsefné (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője csütörtökön a Makón.

MTI Gazdaság

ÁSZ-elnök: beigazolódtak az adókkal kapcsolatos aggodalmak

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke örömtelinek nevezte kedden a parlamentben, hogy 2011-ben csökkent az adósságráta, de Domokos László hozzátette, hogy az államadósság szintje a következő évek költségvetési mozgásterét is szűkre szabja. Szerinte a tervezéskor kockázatosnak minősített adónemeknél szinte kivétel nélkül elmaradás volt a bevételeket tekintve, és az ország jelentős lemaradásban van az uniós pénzek felhasználásában.

MTI Itthon

ÁSZ: baj van az SZDSZ 2010-es beszámolójával

Nem felel meg a teljesség és valódiság elvének az SZDSZ 2010-es beszámolója az Állami Számvevőszék legfrissebb ellenőrzése szerint. A parlamentből kikerült párt nem tudott elszámolni egy 56,5 millió forintos adomány törvényszerűségével, ezért ezt az összeget vissza kell fizetnie az államkasszába.

MTI Gazdaság

ÁSZ: a PPP-beruházások előnytelenek az államnak

Előnytelenek a PPP beruházási konstrukciók az állam számára, mivel pazarlóan használják fel a közpénzeket - summázta Makkai Mária felügyeleti vezető kedden Budapesten az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a Művészetek Palotája (MüPa) és a felsőoktatási kollégiumi beruházásoknál végzett utóvizsgálatok következtetéseit.

MTI Karrier

ÁSZ: hiába volt forrás, 2010 előtt romlott a foglalkoztatás

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése szerint 2004 és 2010 között romlott a foglalkoztatási ráta Magyarországon. Ebben az időszakban mintegy 1850 milliárd forint hazai és uniós forrás állt rendelkezésre, ennek ellenére a hazai foglalkoztatási ráta a 2004-es 56,8 százalékról 2010-re 55,4 százalékra csökkent.

MTI Gazdaság

ÁSZ: a 2013-as adóbevételek harmada megalapozatlan

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a 2013-as költségvetés hiánycélja tartható, de számos kockázatot tartalmaz a büdzséjavaslat a bevételi és a kiadási oldalon is - jelentette ki Domokos László ÁSZ-elnök a jövő évi költségvetésre vonatkozó előterjesztés általános vitájában szerdán, a parlamentben.

MTI Gazdaság

ÁSZ-elnök: csak 8-10 év múlva lehet mérlegelni a magyar eurót

Magyarország költségvetésének több előnye, mint hátránya származna a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval kötendő hitelmegállapodásból - fejtette ki a Dow Jones hírügynökségnek a Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, aki szerint az eurócsatlakozást 8-10 év múlva lehet mérlegelni.

MTI Itthon

"Méltatlan támadás" - az ÁSZ is kiakadt a Transparency jelentésén

Határozottan visszautasítja a Transparency International (TI) nevű nemzetközi korrupcióellenes szervezet "megalapozatlan és méltatlan" támadását az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteki közleményében. A számvevőszék arra kéri a TI-t, hogy ne saját feltételezései, hanem munkája és jelentései alapján ítélje meg az ÁSZ tevékenységét.

MTI Vállalkozás

ÁSZ: pazarlóan gazdálkodott a Garantiqa 2007-2010-ben

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. tevékenységét a 2007-2010 közötti időszakban a garanciavállalási tevékenység csökkenő eredményessége, a működés során pazarló gazdálkodás jellemezte - mondta Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke a számvevőszék pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

1
5 6 7 8 9
14

A címlapról ajánljuk