MTI Itthon

Áder visszadobta a kéménytörvényt, több baja is van vele

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését. Lázár János miniszter egy nappal korábban még bőszen védte a törvényt - a háztulajdonosok majd el fogják tudni dönteni, kell-e nekik az ingyenes kéményseprés.

Itthon

Szekszárdon várja Áder a V4-ek államfőit

Kétnapos tanácskozást tartanak mától a visegrádi országok (V4) államfői Szekszárdon, a csúcstalálkozó résztvevői a biztonságpolitikával, a körforgásos gazdasággal és az információs technológiával kapcsolatos együttműködés lehetőségeiről tárgyalnak.

MTI Itthon

Az MSZP önként lemond az ellenzék tiltakozásának eszközeiről

Az MSZP folytatja szembesítő kampányát és részországgyűléseket is tart, de a választásokig nem kezdeményez a parlamentben vitanapot, nem vesz részt ötpárti egyeztetéseken, nem fordul a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz (Ab) – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Áder: nem sokat javult a közbeszéd állapota

Nem sokat javult a közbeszéd állapota – ezt az államfő mondta a Hír TV-nek. Áder János még májusban beszélt arról a Parlamentben, hogy drámai mértékben romlott a helyzet. A közállapotok romlása miatt most egy petíció is indult, amihez több közéleti személyiség is csatlakozott

MTI Itthon

Nincs magyar áldozat, Áder üzenetet küldött Trumpnak

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint egyik észak-amerikai támadásnak sincs magyar érintettje - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Donald Trump amerikai elnöknek a Las Vegas-i vérengzés miatt.

MTI / hvg.hu Itthon

OECD-tagság: a horvát elnök elkezdte védeni Orbánék döntését?

A horvát államfő még vasárnap is azt nyilatkozta, hogy kellemetlen meglepetésként érte Magyarország döntése Horvátország OECD-tagságával kapcsolatban. Hétfőn viszont már azt magyarázta Budapesten horvát újságíróknak az MTI szerint, hogy Magyarország csak saját üzleti érdekeit védi, mert az OECD nem politikai, hanem gazdasági szervezet.

hvg.hu Itthon

Már nem Áder a legnépszerűbb hazai politikus

Elveszítette legnépszerűbb politikusi pozícióját Áder János köztársasági elnök – derült ki az Iránytű Intézet legfrissebb felméréséből, amelyet a Magyar Nemzet megbízásából készített.

nyüzsi Itthon

Fogadjunk, hogy így még nem látta Áder Jánost – fotó

Kivéve, ha ön Vágvölgyi B. András, aki köztudottan együtt katonáskodott az államfővel. A mindig új arcát mutató köztársasági elnök szerdán megszemlélte a Black Swan különleges műveleti gyakorlatot Szolnokon, és ez előhozta a benne rejlő akcióhőst, aki mellett Simicskó honvédelmi miniszter is csak olyan, mint tartalékos próbarendőr Smith ügynök oldalán.

hvg.hu Világ

Áder holnap megtekinti Trumpot Varsóban

Ma este érkezik az elnök a lengyel fővárosba, ahol csütörtökön külpolitikai programbeszédet mond majd. Előtte azonban a magyar köztársasági elnöknek lehetősége nyílik, hogy élőben is láthassa Donald Trumpot.

1 2 3 4 5 6 7
52

A címlapról ajánljuk