hvg.hu Itthon

Ádert óvhatta a titokzatos fegyveres a Parlamentnél

Az ismert hatósági egyenruháktól elütő ruházatú, az amerikai magánhadseregek kelléktárában látott taktikai felszerelést viselő férfi vigyázta a köztársasági elnök épségét a keddi tüntetések idején – írja a Népszava.

hvg.hu Itthon

Ráugrott Áderre a DK a szavazati jogos felszólalása miatt

Vasárnap került elő egy felvétel a köztársasági elnökről, aki 1993-ban még parlamenti képviselőként arról beszélt, miért nem támogatja a Fidesz, hogy a szavazati jogot kiterjesszék a külföldön élő magyarokra. Vadai Ágnes arra szólította fel Ádert, álljon melléjük.

MTI Itthon

Vagyonnyilatkozatok: mindenki leadta, akinek le kellett

Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-i határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke.

hvg.hu Itthon

Áder János megszabadult pár államkötvénytől

A köztársasági elnök nemcsak személyében és hivatalában, hanem a pénzügyeiben is a stabilitást sugározza: a vagyonnyilatkozata alapján 2016-hoz képest alig történtek változások az anyagi helyzetében. Ötmillió forinttal több van ugyan a folyószámláján, de megvált csaknem egymillió forint értékben prémium államkötvényektől. Ajándékokkal pedig, csakúgy, mint egy évvel korábban, tavaly is csak diplomáciai helyzetekben lepték meg.

Domány András Itthon

Nagykövet lett Suha György, Horn Gyula egykori sajtótitkára

A köztársasági elnök novemberben döntött erről, de a kinevezés a január 12-i Magyar Közlönyben jelent meg. E cím birtokában az egykori gambiai tiszteletbeli konzul valamelyik magyar külképviselet élére kerülhet, eddigi pályafutása alapján valószínűleg Afrikában.

1 2 3 4 5 6 7
54

A címlapról ajánljuk