hvg.hu Itthon

Meg akarják akadályozni, hogy Orbán bejusson Göncz temetésére

A Kossuth téri sátrazásról elhíresült Szabó Gábor Tuareg kétszáz "Hazafit" vár, akik feltartóztatnák Orbán Viktort és Áder Jánost, ha fekete autóval, testőrökkel érkeznek Göncz Árpád temetésére. Ha a közméltóságok a nép közé vegyülve jönnek, beengedik őket - ígéri a VIII. kerületben hozott rendpárti intézkedésekről is ismert balos mozgalmár.

hvg.hu Itthon

Orbán és Áder is elmegy Göncz Árpád temetésére

A volt államfő a végakaratában rendelkezett arról, hogy ne a Fiumei úti Nemzet Sírkertben, hanem Óbudán temessék el, és a szertartáson ne mondjanak beszédet a kormány és az Országgyűlés jelenlegi vezetői, és Áder János jelenlegi köztársasági elnök sem. Ennek ellenére Orbán és Áder is részt veszt a temetésen, persze magánemberként.

hvg.hu Itthon

Áder a menekültválságról: Egyetértés van a visegrádi négyek és Horvátország között

Áder János köztársasági elnök szerint a menekültválság alapvető kérdéseiben egyetértés van a visegrádi négyek és a horvát elnök között. Áder határozottabb fellépést és több pénzügyi forrást vár az Európai Unitól, hogy kezelni tudják a válságot, a megromlott horvát-magyar viszonyról viszont nem esett szó a Balatonfüreden tartott csúcstalálkozón.

hvg.hu Itthon

A magyar sajtó semmit nem kérdezhetett Ádertől

A súlyos válságba került magyar-horvát kapcsolatokról nem esett szó a két ország államfőjének szerdai sajtótájékoztatóján, sőt a magyar sajtó még kérdést sem tehetett fel – írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu Itthon

Áder úgy tudta, már rég visszaadtuk a horvátok vonatát

Áder János azt hitte, hogy már régen visszakerült Horvátországba az a horvát vonat, amelyet még szeptember 18-én foglaltak le a magyar hatóságok – a köztársasági elnök erről a horvát államfővel közös sajtótájékoztatóján beszélt szerdán a Sándor-palotában.

hvg.hu Itthon

DK: Áder János azt teszi, amit egy hűséges pártkatonának kell

A DK nem várja, hogy a köztársasági elnök kikeljen a kerítés, az embertelen menekültpolitika, az európai normákkal és értékekkel ellentétes törvénymódosítások vagy a hadsereg határra vezénylése ellen. Áder csak egy egyszerű beosztott, akit felesleges arra kérni, hogy a hazáját és ne pedig a főnökét képviselje – írta szigorú közleményben a DK elnökségi tagja.

MTI Itthon

Áder kinevezte Hende Csaba utódját

Kinevezte honvédelmi miniszterré a köztársasági elnök Simicskó Istvánt - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. Áder János a miniszterelnök javaslatára szeptember 10-ei hatállyal nevezte ki az új tárcavezetőt.

1 2 3 4 5 6 7
42
A címlapról ajánljuk
„Magyar vagyok, de mégiscsak ide jövök haza, Seattle-be”

„Magyar vagyok, de mégiscsak ide jövök haza, Seattle-be”

Szakácsi Gábor tizenhét éve él az Egyesült Államokban. Nulláról indulva, sok év kitartással végül sikerült egy idegen országban egzisztenciát teremtenie – jelenleg Seattle egyik legfelkapottabb részén él, ahol civil munkája mellett egy amerikai zenekarban zenél.