Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése

Az eltitkolt osztrák bankszámlája miatt botrányba keveredett Simon Gábornak mennie kellett, ugyanakkor "több szempontból" érdekes, hogy pont most került elő ez az ügy – mondta Bajnai Gordon, aki szerint Mesterházy Attila már az ügy kipattanásakor, még külföldi útja alatt eldöntötte, hogy megszabadul a párt elnökhelyettesétől. A politikus szerint a korrupciós gyanúval valójában a paksi szerződésről terelik el a figyelmet.. A baloldali összefogás fáklyás tüntetést szervez a Sándor-palota elé hétfőre, hogy arra kérje Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá az Oroszországgal kötött megállapodást jóváhagyó törvényt.

hvg.hu

Áder is ott lesz a szocsi megnyitón

Áder János köztársasági elnök részt vesz a szocsi téli olimpia ma esti ünnepélyes megnyitóján.

MTI

A KIM és a Terror Háza szervezi a 25 éves rendszerváltásra emlékező rendezvényeket

A magyar kormány is ünnepségsorozattal emlékezik a huszonöt évvel ezelőtti magyar–osztrák határnyitásra, amely az első lépés volt a rendszerváltoztató folyamat megindulásához - tájékoztatta a Magyar Hírlapot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

MTI

Kérik Ádert, ne szentesítse a paksi paktumot

Szakmai civilszervezetek írtak nyílt levelet a köztársasági elnöknek Paks II. ügyében.

hvg.hu

Újra megszavazták az Áder által visszadobott zsebszerződés-törvényt

A parlament kedden változtatásokkal ismét elfogadta a zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépés érdekében hozott törvényt, amelynek aláírását korábban megtagadta Áder János köztársasági elnök. A döntés nyomán azokat is büntetni fogják, akik földhasználat vagy haszonszerzés érdekében leplezik az általuk kötött zsebszerződést.

MTI

Kitüntetés büntetett művészeknek – megfogadták Áder intését a törvényhozók

A kulturális bizottság átengedte a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvény Áder tanácsára módosított változatát

MTI

8 millióval kevesebb lett Áder megtakarítása, juttatásait nem részletezi

8 millióval kevesebb lett Áder megtakarítása, juttatásait nem részletezi

Nyolcmillió forint értékben csökkentek egy év alatt Áder János köztársasági elnök megtakarításai - derül ki az államfő 2013. évi vagyonnyilatkozatából, melyet pénteken este tettek közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján.

MTI

Kiveszik az MMA-törvényből az Áder által kifogásolt rendelkezést

Kikerülhet az államfő által kifogásolt rendelkezés a Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény módosításából azzal a javaslattal, amelyet az emberierőforrás-miniszter pénteken nyújtott be a parlamentnek. Áder János még decemberben küldte vissza megfontolásra az Országgyűlésnek a Nemzet Művésze díjat létrehozó törvénymódosítást.

MTI

Este 7-kor több országos csatornán megszakítják az adást

A köztársasági elnök felhívására a legtöbb televízió- és rádiócsatorna 70 másodpercre elnémul hétfő este 7 órakor a holokauszt emléknapja alkalmából. Az országos tévécsatornákon holokauszttal kapcsolatos felvételeket sugároznak.

MTI

Áder kiemelte a magyarok felelősségét a holokausztban

Áder kiemelte a magyarok felelősségét a holokausztban

A köztársasági elnök arra kéri a tévéket és rádiókat, hogy a hétfői holokauszt emléknapon este 7 órakor 70 másodperces néma gyásszal emlékezzenek a 70 évvel ezelőtti eseményekre. Közleményét szó szerint idézzük.

Kiebrudalták a pártdelegáltakat a választási bizottságból

Mivel Áder János köztársasági elnök szombaton kitűzte a parlamenti választás - április 6-ai - időpontját, a választási eljárási törvény értelmében átalakult az NVB, megszűnt a pártdelegáltak mandátuma.

MTI

Itt az új népszavazási törvény, vége a népi kezdeményezésnek

Áder János köztársasági elnök kitűzte a tavaszi országgyűlési választás időpontját, és ezzel egy időben hatályba lépett az új népszavazási törvény. Az új jogszabály több ponton megváltoztatta a korábbi szabályozást, így mostantól legalább húsz támogató aláírás szükséges a kérdés benyújtásakor, a külképviseleteken is lehet szavazni a referendumokon, és megszűnik az országos népi kezdeményezés jogintézménye.

Átalakul a választási bizottság a választásokra

Áder János köztársasági elnök április 6-ára tűzte ki a parlamenti választás időpontját. Az országgyűlési és az európai parlamenti választások időszakára a jogszabályok értelmében átalakul a Nemzeti Választási Bizottság (NVB); az országgyűlési frakcióval rendelkező pártok delegáltjai helyére az országos listát állító pártok és nemzetiségi önkormányzatok küldhetnek megbízott tagokat.

MTI

Áder a kormánynak kedvezett az ellenzék szerint

Az LMP szerint az országgyűlési választások április 6-i, tehát a lehető legkorábbi időpontja a kormánypártoknak kedvez, a DK odáig megy, hogy ez volt Orbán igénye, az Együtt-PM pedig kormánypárti döntésnek nevezi az április 6-i időpontot.

MTI

Áder április 6-ra tűzte ki a választásokat

Áder április 6-ra tűzte ki a választásokat

Április 6-ra tűzte ki a parlamenti választások időpontját Áder János köztársasági elnök. Éppen így tudták korábban azok a fideszesek, akik elszólták magukat.

Áderhez fordul az LMP paksi bővítési terv miatt

Orbán Viktor a héten anélkül kötött megállapodást Oroszországgal a paksi atomerőmű bővítéséről és ehhez kapcsolódóan egy 3000 milliárd forintos kötelezettségvállalásról, hogy a döntésbe a magyar lakosságnak beleszólást biztosított volna - közölte az LMP, amely az államfőhöz fordul az ügyben.

MTI

Áder: A választások és jubileumok éve lesz 2014

A köztársasági elnök a Budapestre akkreditált nagyköveteket köszöntötte a Művészetek Palotájában.

MTI

400 ezren nézték újra a Táncdalfesztivált

400 ezren nézték újra a Táncdalfesztivált

Több százezres nézettséggel startolt az M3 retrócsatorna, a Táncdalfesztivál archív felvételére a népesség öt százaléka volt kíváncsi.

hvg.hu

Tóta W.: Viszontköszöntő

Tóta W.: Viszontköszöntő

Életörömmel megélt hazaszeretet? Ahhoz előbb kéne egy elnöki beszéd, amely hatályon kívül helyezi a nemzeti oldalt.

Itt a mankó, ha lemaradt a köztársasági elnök újévi beszédéről

A 2014-es év "tiszta lapjára" Áder János egyetlen szót szeretett volna felírni: hazaszeretet. Hazaszeretet nélkül kultúránk, tudományunk, megannyi világraszóló teljesítményünk sem létezne, "nem volna nyelv, amelyen magyarul vallhatnánk szerelmet, és amelyen magyarul szólíthatnánk édesanyánkat" - mondta a köztársasági elnök újévi beszédében.

MTI
12345631

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X