Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Áder már nemzetbiztonsági kérdésnek tartja a vizet

A víz ma már nemcsak gazdasági, társadalmi, egészségügyi, szociális és környezetvédelmi, hanem nemzetbiztonsági kérdés is - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán az S-Metalltech 98 Kft. új üzemének átadási ünnepségén Jászfényszarun.

MTI

Áder felől mehet a banki elszámoltatás

Áder János köztársasági elnök határidőn belül aláírta az elszámoltatási törvényt - mondta vasárnap az MTI érdeklődésére Altorjai Anita a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke.

MTI

Áder válaszolt az aggódó Rogánnak

A köztársasági elnököt a devizahiteleket érintő törvény aláírása során az az egyetlen szempont vezérli, hogy a jogszabály összhangban van-e az alaptörvény előírásával – ezt az államfő írta pénteken, a Fidesz frakcióvezetőjének küldött válaszlevelében.

MTI

Rogán levélben kérte Ádert, ne engedjen a bankoknak

A bankok elszámoltatásáról szóló törvény aláírására kéri Áder János köztársasági elnököt Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtöki levelében.

Áder rosszat mondott? Megint kiakasztottuk saját szövetségeseinket

Áder rosszat mondott? Megint kiakasztottuk saját szövetségeseinket

Magyarország minden előzetes figyelmeztetés nélkül, Ukrajna és az EU szempontjából a lehető legrosszabb, az orosz érdekeknek a legmegfelelőbb időpontban állította le a gázszállítást Ukrajnába. A kormány próbálta a bizonyítványt magyarázni, kevés sikerrel. Ráadásul Áder János teljesen mást mondott, mint ami a hivatalos kormányálláspont.

Áder: bőven van elég gázunk

Áder: bőven van elég gázunk

Magyarország gáztárolóinak jelenlegi feltöltöttsége és tárolókapacitása bőven elegendő ahhoz, hogy akár egy rendkívüli helyzetben is fedezze a lakossági és vállalati szükségleteket – jelentette ki Áder János köztársasági elnök, aztán felhívta a figyelmet arra, hogy Horvátország és Románia felől szükség esetén mi nem tudnánk gázt kapni, ami pedig mindenkire érvényes uniós irányelv lenne. Azt is mondta, hogy ha diverzifikáljuk is a gázimportot, a következő egy-két évben még mindenképpen rászorulunk az orosz gázra.

MTI

Áder az ENSZ-ben: "a baj nagyobb, mint gondolnánk"

Áder János szerint a jövő évi párizsi klímacsúcs hasonlóan sikeres lehetne a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorításában, mint amilyen az 1987-es montreali volt az ózonpajzs-károsító gázok tekintetében, ha az ENSZ tagállamai mindent megtesznek ezért. A köztársasági elnök erről a világszervezet közgyűlésének általános vitájában beszélt csütörtökön.

MTI

Ádert a Prezi kísérte el a Google székházába New Yorkban

Ádert a Prezi kísérte el a Google székházába New Yorkban

A négy visegrádi ország külön-külön kicsi, de együttesen 65 milliós piacot képvisel, amellyel az Egyesült Államoknak érdemes kapcsolatokat kiépítenie – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a Google New York-i székházában szerdán megtartott, Közép-európai digitális gazdasági fórumon.

MTI

Áder és felesége Obamával vacsorázik

Áder János szeptember 22-27. között az USA-ba utazik, ahol részt vesz az ENSZ által szervezett klímacsúcson és a feleségével együtt elmegy Barack Obama fogadására is – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (Keh).

hvg.hu

Áder kitüntette Vidnyánszky Attila édesanyját

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adományozta Áder János köztársasági elnök Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója édesanyjának - derült ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

hvg.hu

Áder János levelet kapott Ferenc pápától

Ferenc pápa levélben üdvözölte Áder János köztársasági elnököt és Magyarország minden állampolgárát az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

MTI
Hirdetés

Nyílt levélben támadta meg a Jobbik a Kertész Imrének szánt kitüntetést

Nyílt levélben támadta meg a Jobbik a Kertész Imrének szánt kitüntetést

Áder Jánoshoz fordult a Jobbik szóvivője, kérve a köztársasági elnököt, fontolja meg, kitünteti-e a Nobel-díjas Kertész Imrét. Dúró Dóra szerint a kitüntetés nagy felháborodást váltana ki "társadalmunk széles körében".

MTI-OS

Kitüntetéseket utasított vissza Orbán Viktor

Kitüntetéseket utasított vissza Orbán Viktor

Az előző ciklusban négy kitüntetést kapott Orbán Viktor: egyet Erdélyben, egyet a WHO-tól, kettőt pedig Macedóniában. A neki felajánlott díszpolgári címeket azonban visszautasította.

MTI

Szabad György megköszönte Áder jókívánságait

Szabad György levélben köszönte meg Áder János jókívánságait, miután a köztársasági elnök hétfőn 90. születésnapja alkalmából köszöntötte a korábbi politikust, történészt.

MTI
Hirdetés

Ma 90 éves Szabad György

Levélben köszöntötte Szabad Györgyöt 90. születésnapján Áder János köztársasági elnök hétfőn. A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján is olvasható levelében az államfő méltatta az egykori politikus, történész, az 1990 és 1994 közötti Országgyűlés elnökének egyetemi tanári és politikusi tevékenységét.

MTI

Áder: "felelősség terheli az európai országok náci kollaboránsait is"

1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augusztus 3-ára virradóra több mint háromezer cigány embert gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban SS-katonák. A nácik által meggyilkolt mintegy félmillió cigány közül 23 ezren haltak meg Auschwitzban, sokan orvosi kísérletek áldozataként. A nemzetközi emléknap alkalmából Magyarországon is országszerte megemlékezéseket tartanak.

MTI

Október 12-én két választás is lesz

Október 12-én két választás is lesz

Október 12-ére írta ki az önkormányzati választást Áder János köztársasági elnök, aki közölte: azzal, hogy az Alkotmánybíróság hétfői döntése pontot tett a választások rendjét befolyásoló vitás kérdések mindegyikére, minden akadály elhárult a választások kiírása elől. A nemzetiségi választás is ezen a napon lesz.

MTI

Áder lépett a bolti tolvaj bírónő ügyében

A köztársasági elnök felfüggesztette annak a bírónak a mentelmi jogát, akit lopáson értek egy DM üzletben. A romagyilkosságokkal is foglalkozó bírónőt üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsíthatják meg.

hvg.hu

Megsértették Áder János jóhírnevét

Kerék-Bárczy Szabolcs egy interjúban tett állításait nem tudta igazolni – mondta ki a bíróság.

MTI

Áder részvétét fejezte ki a holland és a malajziai királynak

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét a holland és a malajziai uralkodónak, miután csütörtökön Ukrajnában lezuhant a malajziai légitársaság utasszállítója. A táviratok szövegét a Köztársasági Elnöki Hivatal közölte pénteken.

MTI
Hirdetés
12345635

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X