Prieger Zsolt Kult

"Ez vastagon kádárizmus" – interjú Vágvölgyi B. Andrással

Egy kádárista tömeglélektani alapokra építő, újfeudális, mezőgazdaságban és kultúrában egyaránt nagybirtokokat építő, csókosoknak kedvező, tudás-, kreativitás- és piacellenes ország – foglalja össze a mai Magyarországról alkotott képét Vágvölgyi B. András, aki a Fidesz és az SZDSZ tagjaként is "rendszerváltó értelmiségi" volt, igaz, mára a szókapcsolat mindkét tagja devalválódott. Orbán Viktor személyiségrajzát nem kívánja megrajzolni, de elárulja, szerinte mi vethet véget a mostani kurzusnak. Interjú.

hvg.hu Itthon

Áder: A szeretet legyen a mi iránytűnk

Bizonytalan év előtt állunk Áder János szerint. Újévi köszöntőjében a szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet.

hvg.hu Itthon

Áder még mehet az ENSZ-be, államfő lesz Kövér László?

Befolyásos magyar lobbisták betolhatják Áder János köztársasági elnököt az ENSZ vezetésébe, egyre élesedik a verseny a főtitkári és a helyettesi posztokért. Utóbbit sokkal nagyobb eséllyel szerezhetné meg Áder, a környezetvédelemért felelős főtitkárhelyettes ugyanis jelenleg is magyar. Jöhet Kövér László köztársasági elnöknek?

hvg.hu Itthon

Áder pert nyert az Index ellen

A másodfokon eljáró bíróság ítélete szerint az Index.hu 600 ezer forint sérelemdíjat kell, hogy fizessen Áder János államfőnek, amiért leközölt egy, az államfő egykori állítólagos honvédségi fogdabüntetéséről szóló sztorit.

hvg.hu/MTI Világ

Az ügy, ami egy asztalhoz ültette Putyint, Merkelt és Obamát

Áder János súlyos katasztrófa-forgatókönyvet vázolt fel hétfőn a párizsi klímacsúcs résztvevői előtt. A rendkívüli szigorú biztonsági intézkedések közepette zajló csúcstalálkozón megjelent világpolitikusok három percet kaptak álláspontjuk kifejtésére. Merkel a fejlődő gazdaságok segítése mellett érvelt, Obama elismerte, hogy Amerikának nagy szerepe van a globális felmelegedésben, Putyin pedig egy kötelező érvényű megállapodást követelt. Egy klímaalap létrehozásáról már döntöttek.

hvg.hu Itthon

A pápa csak mosolyog és hallgat, amikor meghívják Magyarországra

Korábban kész tényként kezelték, hogy a pápa 2016-ban Magyarországra jön, de egyre gyanúsabb, hogy a látogatás elmarad, és még csak nem is a magyar kormány politikája miatt, ahogy korábban rebesgették. Veres András és Erdő Péter a közelmúltban újra meghívta az egyházfőt, de ő nem válaszolt sem igennel, sem nemmel. A Nol forrásai szerint komoly formában eleve nem szerepelt a terveiben, hogy idelátogasson.

hvg.hu Itthon

Meg akarják akadályozni, hogy Orbán bejusson Göncz temetésére

A Kossuth téri sátrazásról elhíresült Szabó Gábor Tuareg kétszáz "Hazafit" vár, akik feltartóztatnák Orbán Viktort és Áder Jánost, ha fekete autóval, testőrökkel érkeznek Göncz Árpád temetésére. Ha a közméltóságok a nép közé vegyülve jönnek, beengedik őket - ígéri a VIII. kerületben hozott rendpárti intézkedésekről is ismert balos mozgalmár.

hvg.hu Itthon

Orbán és Áder is elmegy Göncz Árpád temetésére

A volt államfő a végakaratában rendelkezett arról, hogy ne a Fiumei úti Nemzet Sírkertben, hanem Óbudán temessék el, és a szertartáson ne mondjanak beszédet a kormány és az Országgyűlés jelenlegi vezetői, és Áder János jelenlegi köztársasági elnök sem. Ennek ellenére Orbán és Áder is részt veszt a temetésen, persze magánemberként.

MTI Itthon

Áder János részvétét fejezte ki az orosz elnöknek

Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az Oroszországi Föderáció elnökének a Sínai-félszigeten szombaton történt repülőgép-szerencsétlenség miatt.

hvg.hu Itthon

Áder a menekültválságról: Egyetértés van a visegrádi négyek és Horvátország között

Áder János köztársasági elnök szerint a menekültválság alapvető kérdéseiben egyetértés van a visegrádi négyek és a horvát elnök között. Áder határozottabb fellépést és több pénzügyi forrást vár az Európai Unitól, hogy kezelni tudják a válságot, a megromlott horvát-magyar viszonyról viszont nem esett szó a Balatonfüreden tartott csúcstalálkozón.

hvg.hu Itthon

A magyar sajtó semmit nem kérdezhetett Ádertől

A súlyos válságba került magyar-horvát kapcsolatokról nem esett szó a két ország államfőjének szerdai sajtótájékoztatóján, sőt a magyar sajtó még kérdést sem tehetett fel – írja a Magyar Nemzet.

1 2 3 4 5 6 7
43
A címlapról ajánljuk