hvg.hu Tech

Lex CEU: ezeknél a mémeknél lehet, hogy nincs jobb

Az egyetem bezárására szabott törvényt aláíró Áder János mellett továbbra is a CEU és az intézmény melletti kiállás a legfontosabb téma a Facebookon és más közösségi oldalakon (is).

hvg.hu Itthon

Ellenzék: Áder alkalmatlan köztársasági elnöknek

Az Együtt szerint Áder János nem legitim államfő többé, mert azt teszi, amit a Fidesz-központból diktálnak neki. A szocialisták úgy reagáltak a lex CEU aláírására, hogy Áder János egy pártkatona, illetve meg kell állítani az illiberális állam kiépítését.

hvg.hu Itthon

Lex CEU: Áder aláírt és máris beindította a mémgyárat

Azonnal munkához láttak a mémgyárak azután, hogy hétfő este kiderült: Áder János köztársasági elnök szerint nem sérti az Alaptörvényt a lex CEU néven emlegetett törvénymódosítást, így aláírta azt. Schmitt Pál, Miss Cissy és Mucsi Zoltán nyitotta a mémek sorát.

Windisch Judit Itthon

Áder János aláírta a lex CEU-t

A köztársasági elnök szerint nem sérti az Alaptörvényt a lex CEU néven emlegetett, április 4-én megszavazott törvénymódosítás.

hvg.hu Itthon

A rektor átadja Soros üzenetét: soha nem hagyják el Budapestet

Kidolgozott terveink vannak, hogy biztosíthassuk a jövőben is a tanulást, a tanítást és a kutatást – ezzel nyugtatja az aggódó diákokat és tanárokat a CEU rektora és helyettese. Az egyetem polgárainak írt levélből kiderül: Soros elkötelezett projektje mellett, és az intézménye bázisa marad a magyar fővárosban. Áder János döntésére várnak a Nádor utcában.

Gergely Márton Itthon

Orbánt a tömeg csak megerősíthette saját félelmeiben

Meggyőző volt a tömeg, amely a CEU mellett állt ki vasárnap Budapesten. Orbán Viktort is meggyőzhette - méghozzá arról, hogy Soros György ármánykodásánál nincs veszélyesebb hatalmára nézve. A kormányfő ugyanis tudja, miként készül egy Békemenet, nem is gondolja, hogy sok tízezer ember másként is mozgósítható. Számára az ellenség elpusztítása a cél, ez alkalommal nem fog visszalépni.

hvg.hu Itthon

Hajrá, Magyarország, ruszkik haza! - Videónk a tüntetésről

A CEU-ért tartott tüntetésen hamar előkerültek az Orbán takarodj! és a Ruszkik haza! rigmusok, tekintettel arra, hogy ez az ügy a demonstrálók szerint már nem csak egy egyetem létéről szól. Interjúinkból kiderült, nem sok tüntető bízik Áder János önállóságában.

hvg.hu Itthon

Minden, amit a vasárnapi CEU-s tüntetésről tudnia kell

A múlt hétvégi tízezres vonulás és a keddi több ezres élőlánc után vasárnapra újabb tüntetést szervezett az Oktatási Szabadságot nevű csoport, miután az Országgyűlés gyorsított eljárásban megszavazta a lex CEU-t és már csak Áder János köztársasági elnök szignójára van szükség, hogy életbe lépjen az egyetem működését ellehetetlenítő törvényjavaslatot

1 2 3 4 5 6 7
52
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával