hvg.hu Itthon

Hirtelen már tagadja a bakizó KDNP-s, hogy Áderről beszélt

Eleinte lehallgatást emlegetett, most viszont már tagadja az egész áderes beszélgetést a Hír Tv kamerái előtt magát elszóló KDNP-s, Rubovszky György. A mondat, miszerint "nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi", a Fidesz kommunikációját is alaposan összezavarta.

hvg.hu Itthon

Lázár szerint igenis beleszól Orbán, hogy menjen-e Áder

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint a köztársasági elnök megválasztásáról a parlament dönt, vagyis a miniszterelnöknek nincs befolyása az újonnan megválasztott államfő személyének kiválasztására. Lázár János viszont ennek éppen az ellenkezőjét állítja. Igaz, egy 4 évvel ezelőtti felvételen.

hvg.hu Itthon

Havasi szerint nem Orbán dönt Áder sorsáról

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Viktornak semmi köze hozzá, hogy ki a köztársasági elnök. Ez abból a válaszból derül ki, amit szerkesztőségünk kérdésére adott Havasi Bertalan. Megkérdeztük a köztársasági elnököt is, hogyan képzeli el a karrierjét, Rubovszky György tegnap közölt kijelentésének fényében.

hvg.hu Kult

Áder pert nyert: segélykoncert a pénzbüntetésért

Segélykoncert és minifesztivál az irónia szabadságáért címmel tartanak csütörtök este rendezvényt. Vágvölgyi B. András egy katonatörténete közel 700 ezer forintjába került, ezt próbálják punkkoncerttel előteremteni.

MTI Sport

Áder is a Veszprémnek szurkolt

Bejutott a négyes döntőbe a Veszprém, miután döntetlent játszott a visszavágón a Szkopjéval. A köztársasági elnököt a feleségével, a szurkolók között kapták lencsevégre.

hvg.hu Gazdaság

A világ az új klímaegyezményt ünnepli – nálunk továbbra is megállt az idő

Több mint 130 állam- és kormányfő lesz jelen holnap, április 22-én az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás pénteki ünnepélyes aláírásán New Yorkban. A tavaly decemberben született ENSZ-megállapodás új lendületet ad a modern civilizációt már mindennap fenyegető éghajlatváltozás elleni harcnak. Magyarországot várhatóan Áder elnök képviseli majd, Orbán Viktor pedig nem lesz ott, ahogy a párizsi klímacsúcsot is kihagyta. A klímaváltozás ügye láthatóan nem szerepel a magyar kormány prioritásai között: már öt éve csak ígérgetik a megújulók új támogatási rendszerét, és az energetikai lakásfelújításokra is évről évre csak aprópénz jut.

MTI Itthon

Áder János újra felszólal az ENSZ-ben

Felszólal az ENSZ Közgyűlésének a fenntartható fejlődésről szóló csütörtöki vitájában és részt vesz a párizsi klímamegállapodás ünnepélyes aláírásán New Yorkban a köztársasági elnök.

Kálmán Attila Itthon

A félreértett Kövér László lesz Áder utódja?

Párttársai egy része felfelé buktatná Kövér Lászlót. A háttérharc megindult, mindenki Orbán Viktorra figyel, hogy mi lesz a karcos modorú házelnök jövője. Úgy tudjuk, Áder távozása szinte száz százalékra vehető: ő nem szeretné folytatni. Igazi unikum a Fideszben a házelnök, akit sokan messziről kerülnek a pártban, és aki a vita hevében akár Orbánt is „úgy veszi elő, mint apa a hülyegyerekét".

HVG Itthon

Kövér László váltja Áder Jánost?

A feltörekvő fideszes vezetők egy része felfelé buktatná Kövér László házelnököt, hogy így távolítsák el a pártirányításból – áll a HVG csütörtöki címlapsztorijában.

MTI Itthon

Áderhez fordul az MSZP

Az MSZP szeretné, ha Áder előzetes normakontrollra küldené az államháztartási törvény terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos módosítását is.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Csütörtökön eldől, el lehet-e dugni 250 milliárd forintot a szemünk elől

A köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bankról, és a postai szolgáltatásokról szóló törvények ügyében fordult az Alkotmánybírósághoz. Ha az a döntés születik, hogy a két nagy vitát generáló törvényt alkotmányellenes, akkor a jogszabályt újra kell tárgyalnia a parlamentnek. Ha viszont az Ab elutasítja az indítványt, akkor az államfőnek haladéktalanul alá kell írnia a törvényeket.

Juhász Gábor Itthon

Vizsgázik az Ab: igazodnak vagy kiigazítják őket

Totális jobbkonzervatív fordulatot hozhat a magyar alkotmánybíráskodásban, ha újra kormányközeli jogászokkal tölti fel a parlament a Donáti utcai testület megüresedő helyeit. Az utóbbi egy évben fogyatkozó létszámú alkotmányőrség következő vizsgái a közpénzek sorsának titkolását lehetővé tevő törvények államfői vétóiról szóló döntések lesznek.

1 2 3 4 5 6 7
45
A címlapról ajánljuk