hvg.hu Itthon

Pálmafa alatt kapált Áder János

Fotósorozatot közölt az MTI Áder János köztársasági elnök melbourne-i látogatásáról. A Melbourne-i Magyar Központban egy 56-os megemlékezésen vett részt, ahol elültettek egy fát is.

MTI Gazdaság

"Indokolatlan korlátozások" - Áder visszadobott egy törvényt

Az államfő nem ért egyet a szélerőművek építését szigorító villamosenergia-törvény módosításával, mert az nem segíti a párizsi klímamegállapodás végrehajtását, és ellentétben áll a megújuló energia hasznosításáról szóló 2010-2020 közötti cselekvési tervvel.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsynak nincs felettese, nem elszámoltatható

Vajon ki olvashat a jegybankelnök fejére etikai vétséget, ha – netán – ilyet követne el? Kiderült, hogy nagyjából senki: az MNB felügyelőbizottsága csak jogi problémákkal foglalkozik, a Matolcsyt kinevező államfő nemhogy nem intézkedhet, de még csak véleményt sem nyilváníthat az állami vezető viselt dolgairól.

Domány András Itthon

Mégsem kerülnek szövetkezeti földek állami tulajdonba

Csökkenhetne a természetvédelem szintje, ingyen szerezne tulajdont az állam, többek közt ezért dobta vissza Áder János az egyes kárpótlással összefüggő törvények módosításáról szóló törvényt. Az illetékes bizottság csiszolt rajta, kedden ugrik a majom a vízbe.

Gergely Zsófia Itthon

Áder megvétózhatta volna Bayer lovagkeresztjét

Áder Jánosnak (Alap)törvény adta lehetősége lett volna megakadályozni Bayer Zsolt kitüntetését, mert a jogszabály kimondja: az államfő megtagadja a plecsni adományozását, ha a felterjesztett személy elismerése sérti Magyarország alkotmányos értékrendjét. Amiből viszont az következhet, hogy a továbbra is sült halat játszó köztársasági elnök szerint Bayer munkássága kompatibilis az állami értékekkel.

hvg.hu Itthon

Újabb kitüntetés megy vissza Ádernek

Polgár András közgazdász, a Polgár Alapítvány az Esélyekért alapítója is visszaadta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetését Bayer Zsolt mukásságának elismerése miatt.

1 2 3 4 5 6 7
47
A címlapról ajánljuk