MTI Itthon

Áder megszólalt menekültügyben: "még a tél beállta előtt gondoskodni kell az emberekről"

Először szólalt meg a menekülthelyzet kiéleződése óta Áder János köztársasági elnök, aki szlovén kollegájával egyeztetett a Sándor-palotában. Többek között azt mondta: elsősorban humanitárius problémáról van szó, az emberekről még a tél beállta előtt gondoskodni kell, másrészt büntetőjogi, bűnügyi gondot is jelent a helyzet, ugyanis az embercsempészek kíméletlenül kihasználják az Európa felé tartó menekültek százezreinek kiszolgáltatottságát, végül pedig nemzetbiztonsági problémával is szembe kell nézni. Egy közös uniós pénzügyi alap létrehozását is megemlítette.

MTI Itthon

"A köztársasági elnöknek meg kell szólalnia"

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és EP-képviselője keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján felszólította Áder János köztársasági elnököt, hogy fejtse ki álláspontját a kialakult migrációs helyzetről.

hvg.hu Itthon

Áder beszédében a félelmek és kockázatok álltak a központban

A köztársasági elnök a tisztavatás utáni beszédében párhuzamot vont a háborúk, világégések utáni újjáépítések és a mai kor kihívásai között. Meglátása szerint a történelem során mindig csak magunkra számíthattunk, szabadságunkat, függetlenségünket mindig magunk szereztük vissza. A félelmeket és kockázatokat emelte beszéde szervező elemévé, ma pedig a 21. század biztonságos világának megteremtése a feladatunk.

MTI Gazdaság

Orbán Gábor nem államtitkár többé

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent köztársasági elnöki határozat szerint Áder János - a miniszterelnök javaslatára - megállapította, hogy Orbán Gábornak, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának e megbízatása 2015. július 31-ei hatállyal megszűnik.

MTI Itthon

Áder is elbúcsúzott Szabad Györgytől a Fiumei úti temetőben – fotók

Szabad György azt vallotta, a hazát csak a nemzet szabadsága, a polgári szabadságjogok érvényesülése teheti naggyá; ezért a szabadságért dolgozott és küzdött egész életében – mondta Áder János köztársasági elnök kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben az Országgyűlés volt elnökének temetésén.

MTI Itthon

Hollande megdicsérte Áder Jánost

Az Élő Bolygónk klímavédelmi kampányt méltatta Áder János államfőnek írt levelében Francois Hollande francia köztársasági elnök.

Dobszay János Itthon

Áder János, a klímaszakértő

A hazai közállapotokat mérgező problémáknál fontosabbá vált a bolygó védelme az államfőnek, aki a klímaügy felkarolásával formálisan is az ország fölé helyezte munkássága súlypontját.

Gergely Zsófia Itthon

Titkolják, miért száguldozott szirénázva Áder János

Annyira gyorsan meg akarta menteni a Földet Áder János, hogy kénytelen volt szirénázva, motoros rendőrökkel felvezetve mennie egy környezetvédelmi konferenciára. Mivel megfelelő indok nélkül még a államfőnek sem illik a forgalmat feltartva, megkülönböztető jelzéssel száguldozni, rákérdeztünk a miértre. A köztársasági elnök hivatala a rendőrségre mutogat, azok meg kínjukban azt találták válaszolni, hogy nekik ez volt kiadva mint szolgálati feladat.

Kocsis Andrea Itthon

Áder kezében a döntés az autópálya-régészet legyilkolásáról

A héten írhatja alá Áder János azt a salátatörvényt, amely nyomán az autópálya-építés gyorsítása érdekében gyakorlatilag ellehetetlenülne a régészeti feltárás az építkezés helyszínén. A Magyar Régész Szövetség az elfogadott törvényt több ponton is Alaptörvénybe ütközőnek, illetve a gyakorlatban kivitelezhetetlennek találja.

1 2 3 4 5 6 7
41
A címlapról ajánljuk