Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Kétféle esküvel alakult meg az új parlament - percről percre az Országházból

Kétféle esküvel alakult meg az új parlament - percről percre az Országházból

Áder János megnyitója és a mandátumok igazolása után az eskütétellel megalakult az új Országgyűlés. Kövér László ismét házelnök lett, egyik alelnöke pedig az a jobbikos Sneider Tamás, aki egykor szkinhedként híresült el. Az ellenzéki oldalon néhányan ugyan fogadkoztak, hogy ezt megpróbálják megakadályozni, de végül csak 35 nem szavazatot és öt tartózkodást kapott. A teremben a botrány tehát elmaradt, miként az Alaptörvényre letett eskü miatt is csak kisebb, és főként észrevétlenül maradt partizánakciókkal tiltakoztak. Közvetítésünk percről percre.

Áder Orbánt javasolja kormányfőnek

Áder Orbánt javasolja kormányfőnek

Orbán Viktort javasolja kormányfőnek a köztársasági elnök.

MTI

Bajnai levélben dicsérte Ádert, majd kért is tőle valamit

Áder János köztársasági elnök közbenjárását kérte az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon annak érdekében, hogy ne épüljön fel a német megszállás áldozatainak emlékműve.

MTI

Áder: A magyar állam az ördögi terv kiszolgálójává vált

Áder: A magyar állam az ördögi terv kiszolgálójává vált

Auschwitz-Birkenauba, az egykori náci koncentrációs táborba látogatott Áder János köztársasági elnök. Máig ható fájdalom, hogy a magyar állam nem szegült szembe "a német megszállók ördögi tervével", a végső megoldás kikényszerítésével, sőt annak kiszolgálójává vált.

MTI

Áder is ott lesz ma az Auschwitzból Birkenauba tartó emlékmeneten

Áder János köztársasági elnök ma Lengyelországba látogat a Holokauszt Emlékév és a Nemzetközi Élet Menete alkalmából – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

MTI

Áder feleségével utazik a Nemzetközi Élet Menetére

Az államfő részt vesz az Auschwitzból Birkenauba tartó emlékmeneten, beszédet mond a Nemzetközi Élet Menete megemlékezésen, valamint megtekinti a birkenaui emlékhelyet hétfőn.

MTI

Felesége kíséri el Ádert a Vatikánba

Áder János vezeti azt az állami delegációt, amely vasárnap a Vatikánba utazik II. János Pál pápa szentté avatására. Orbán Viktor is ott lesz, de ő csak magánzarándokként utazik el.

hvg.hu

Rubik: Ez az, amit a kockának tanítania kell

Rubik: Ez az, amit a kockának tanítania kell

Áder János szerint Rubik Ernő kockája a legnagyobb magyar találmányok sorába tartozik. A 40. évforduló alkalmából tárlat nyílt Jersey Cityben.

MTI

A kétharmad erejének kitett Ab dönthet a Fidesz kétharmadáról

A kétharmad erejének kitett Ab dönthet a Fidesz kétharmadáról

A Kúria után az Alkotmánybíróság (Ab) döntheti majd el, hogy megvan-e a Fidesznek a kétharmada. Az Együtt-PM ugyanis az Ab-hoz fordul, a testületnek pedig 3 napja lesz arra, hogy egy rendkívül bonyolult, Európában példa nélküli kérdésben döntsön. Ugyanis a még Áder János által kidolgozott rendszerben a győzteseknek is járnak plusz szavazatok, ami az ellenzéki párt szerint alkotmányba ütközik, így a választás végeredménye illegitim.

Áder május 6-ára hívja össze a Házat

Áder május 6-ára hívja össze a Házat

Az államfő az alakuló ülés összehívásáról levélben tájékoztatta az országgyűlési választásokon parlamentbe jutott pártok listavezetőit.

MTI

Áder Rubik Ernővel vacsorázott

Úgynevezett tiszteletvacsorán fogadta Áder János köztársasági elnök Rubik Ernőt a Sándor-palotában csütörtök este abból az alkalomból, hogy a feltaláló negyven éve alkotta meg a világhírűvé vált Rubik-kockát.

MTI

Áder táviratot küldött Dél-Koreába

Minden magyar nevében küldött részvéttáviratot Áder János a dél-koreai államfőnek a tragikus kompbaleset miatt.

Áderrel vacsorázott Kobajasi Kenicsiro

Áder János köztársasági elnök díszvacsorán fogadta csütörtökön Kobajasi Kenicsirót abból az alkalomból, hogy a japán karmester 40 évvel ezelőtt nyerte meg a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét, és azóta jelentős tevékenységet fejtett ki a magyar zenei élet terén.

MTI

Áder: az orosz katonai műveletek veszélyes helyzetet teremtenek Európában

A magyar és lengyel államfő további közös fellépést szorgalmaz az ukrán válság kapcsán.

MTI

Budapesten lesz ma a lengyel államfő

Budapesten lesz ma a lengyel államfő

A lengyel államfőt délelőtt katonai tiszteletadással fogadják a budai Várban, a Szent György téren, majd a magyar és a lengyel államfő tárgyalást folytat a Sándor-palotában.

MTI

Kolozsvárt járta ma körbe Áder János

A Kolozs megyei Bonchidán (Bontida) és Válaszúton (Rascruci), majd Kolozsváron folytatódott szerdán Áder János köztársasági elnök erdélyi látogatása.

MTI

Európa legkúlabb katonái védik Áder palotáját

UV-szűrős fekete napszemüvegben védik a köztársasági elnök hivatalát a díszőrök.

hvg.hu

Áder és neje nem hivatalosan Erdélybe utazott

Háromnapos nem hivatalos erdélyi látogatásra érkezett hétfőn Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

MTI

Áder: 1848. március 15. a politikai nemzet születésnapja

Szabadságharcos hadmérnökre, emlékezett az államfő Veszprém megyében.

MTI

Áder testvére átszabná a Kliket

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) átvilágító miniszteri biztos lesújtó eredménnyel zárult vizsgálata után Áder János köztársasági elnök testvére, az Emmi főosztályvezetője is nagy tanulmányban elemezte a rendszer működését, és tarthatatlannak ítélte a rendszer mostani, túlközpontosított formáját – írta az Index. A belső tanulmányok célja a még hatékonyabb működés, és az ezek alapján hozott intézkedések beépülnek a központ mindennapi működésébe - reagált az Emmi.

hvg.hu
12345633

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X