Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Áder testvére átszabná a Kliket

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) átvilágító miniszteri biztos lesújtó eredménnyel zárult vizsgálata után Áder János köztársasági elnök testvére, az Emmi főosztályvezetője is nagy tanulmányban elemezte a rendszer működését, és tarthatatlannak ítélte a rendszer mostani, túlközpontosított formáját – írta az Index. A belső tanulmányok célja a még hatékonyabb működés, és az ezek alapján hozott intézkedések beépülnek a központ mindennapi működésébe - reagált az Emmi.

hvg.hu

Ritka fotó: Ádert csaknem megnevettetik a busók

Ritka fotó: Ádert csaknem megnevettetik a busók

Szélesen mosolyog Áder János, aki kereplővel a kezében vesz részt a busójáráson Mohácson. A köztársasági elnököt éppen busóvá avatják.

MTI

Áder János és a busók lesznek a fő attrakció ma Mohácson

Áder János és a busók lesznek a fő attrakció ma Mohácson

Busók egy csoportja délután fél egytől a Sokác-révnél szeli át a folyót vízi járművel, majd a város különböző pontjain a látogatókat ijesztgető, szórakoztató társaikkal együtt a Kóló térről a Széchenyi térre vonulnak.

MTI

Vonzó képet festett országáról Budapesten a török államfő

A Törökországgal kiépítendő üzleti kapcsolatok nagy nyereséggel és kis kockázattal kecsegtetnek - mondta Abdullah Gül török államfő a III. Magyar-Török Üzleti Fórumon.

MTI

Áder délelőttje a török-magyar barátság jegyében telt

Áder délelőttje a török-magyar barátság jegyében telt

A magyar-török kapcsolatok az elmúlt években a korábbinál jóval intenzívebb szakaszba léptek - mondta Áder János köztársasági elnök hétfőn Budapesten, miután találkozott a magyarországi látogatáson tartózkodó török államfővel.

MTI

Áder meghívta a török elnököt

Áder János köztársasági elnök meghívására Abdullah Gül török államfő hivatalos látogatást tesz Magyarországon vasárnaptól keddig - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóosztálya.

MTI

Orbán és Áder udvariasságból köszöntötte Iránt

Az államközi kapcsolatokban elemi udvariassági szabály megemlékezni egy ország, jelen esetben a köztársasági Irán megalapításáról – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

MTI

Göncz Árpád személyes hangú levelet kapott Ádertől

Levélben köszöntötte 92. születésnapja alkalmából Göncz Árpádot Áder János államfő.

MTI

"Elnök úr, köszönjük, hogy nem lövetett közénk!" – videó a fáklyás tüntetésről

Az Együtt-PM fáklyás vonulással követelt népszavazást Paks 2-ről hétfő este, és megígérték, ha kormányra kerülnek, az egészet "visszacsinálják". A menetben Bajnai Gordon is részt vett.

hvg.hu

"Áder, a káder" – a Sándor-palota előtt tüntetnek ma Bajnaiék

"Áder, a káder" – a Sándor-palota előtt tüntetnek ma Bajnaiék

Az Együtt-PM este 6-tól megmozdulást tart a paksi bővítést aláíró köztársasági elnök hivatala előtt. Követelik, hogy népszavazás döntsön a beruházásról.

hvg.hu

Áder aláírta a paksi bővítést

Áder aláírta a paksi bővítést

Áder János köztársasági elnök aláírta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló javaslatot. Az államfő közölte: a törvény alkotmányos szempontból nem kifogásolható, visszaküldésének egyetlen feltétele sem adott. Áder megvizsgálta a törvény népszavazásra bocsáthatóságának kérdését is, és szerinte nem lehet népszavazást tartani az ügyben.

MTI

Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése

Az eltitkolt osztrák bankszámlája miatt botrányba keveredett Simon Gábornak mennie kellett, ugyanakkor "több szempontból" érdekes, hogy pont most került elő ez az ügy – mondta Bajnai Gordon, aki szerint Mesterházy Attila már az ügy kipattanásakor, még külföldi útja alatt eldöntötte, hogy megszabadul a párt elnökhelyettesétől. A politikus szerint a korrupciós gyanúval valójában a paksi szerződésről terelik el a figyelmet.. A baloldali összefogás fáklyás tüntetést szervez a Sándor-palota elé hétfőre, hogy arra kérje Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá az Oroszországgal kötött megállapodást jóváhagyó törvényt.

hvg.hu

Áder is ott lesz a szocsi megnyitón

Áder János köztársasági elnök részt vesz a szocsi téli olimpia ma esti ünnepélyes megnyitóján.

MTI

A KIM és a Terror Háza szervezi a 25 éves rendszerváltásra emlékező rendezvényeket

A magyar kormány is ünnepségsorozattal emlékezik a huszonöt évvel ezelőtti magyar–osztrák határnyitásra, amely az első lépés volt a rendszerváltoztató folyamat megindulásához - tájékoztatta a Magyar Hírlapot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

MTI

Kérik Ádert, ne szentesítse a paksi paktumot

Szakmai civilszervezetek írtak nyílt levelet a köztársasági elnöknek Paks II. ügyében.

hvg.hu

Újra megszavazták az Áder által visszadobott zsebszerződés-törvényt

A parlament kedden változtatásokkal ismét elfogadta a zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépés érdekében hozott törvényt, amelynek aláírását korábban megtagadta Áder János köztársasági elnök. A döntés nyomán azokat is büntetni fogják, akik földhasználat vagy haszonszerzés érdekében leplezik az általuk kötött zsebszerződést.

MTI

Kitüntetés büntetett művészeknek – megfogadták Áder intését a törvényhozók

A kulturális bizottság átengedte a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvény Áder tanácsára módosított változatát

MTI

8 millióval kevesebb lett Áder megtakarítása, juttatásait nem részletezi

8 millióval kevesebb lett Áder megtakarítása, juttatásait nem részletezi

Nyolcmillió forint értékben csökkentek egy év alatt Áder János köztársasági elnök megtakarításai - derül ki az államfő 2013. évi vagyonnyilatkozatából, melyet pénteken este tettek közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján.

MTI

Kiveszik az MMA-törvényből az Áder által kifogásolt rendelkezést

Kikerülhet az államfő által kifogásolt rendelkezés a Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény módosításából azzal a javaslattal, amelyet az emberierőforrás-miniszter pénteken nyújtott be a parlamentnek. Áder János még decemberben küldte vissza megfontolásra az Országgyűlésnek a Nemzet Művésze díjat létrehozó törvénymódosítást.

MTI

Este 7-kor több országos csatornán megszakítják az adást

A köztársasági elnök felhívására a legtöbb televízió- és rádiócsatorna 70 másodpercre elnémul hétfő este 7 órakor a holokauszt emléknapja alkalmából. Az országos tévécsatornákon holokauszttal kapcsolatos felvételeket sugároznak.

MTI
12345632

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X