hvg.hu Itthon

Áder a menekültválságról: Egyetértés van a visegrádi négyek és Horvátország között

Áder János köztársasági elnök szerint a menekültválság alapvető kérdéseiben egyetértés van a visegrádi négyek és a horvát elnök között. Áder határozottabb fellépést és több pénzügyi forrást vár az Európai Unitól, hogy kezelni tudják a válságot, a megromlott horvát-magyar viszonyról viszont nem esett szó a Balatonfüreden tartott csúcstalálkozón.

hvg.hu Itthon

A magyar sajtó semmit nem kérdezhetett Ádertől

A súlyos válságba került magyar-horvát kapcsolatokról nem esett szó a két ország államfőjének szerdai sajtótájékoztatóján, sőt a magyar sajtó még kérdést sem tehetett fel – írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu Itthon

Áder úgy tudta, már rég visszaadtuk a horvátok vonatát

Áder János azt hitte, hogy már régen visszakerült Horvátországba az a horvát vonat, amelyet még szeptember 18-én foglaltak le a magyar hatóságok – a köztársasági elnök erről a horvát államfővel közös sajtótájékoztatóján beszélt szerdán a Sándor-palotában.

hvg.hu Itthon

DK: Áder János azt teszi, amit egy hűséges pártkatonának kell

A DK nem várja, hogy a köztársasági elnök kikeljen a kerítés, az embertelen menekültpolitika, az európai normákkal és értékekkel ellentétes törvénymódosítások vagy a hadsereg határra vezénylése ellen. Áder csak egy egyszerű beosztott, akit felesleges arra kérni, hogy a hazáját és ne pedig a főnökét képviselje – írta szigorú közleményben a DK elnökségi tagja.

MTI Itthon

Áder kinevezte Hende Csaba utódját

Kinevezte honvédelmi miniszterré a köztársasági elnök Simicskó Istvánt - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. Áder János a miniszterelnök javaslatára szeptember 10-ei hatállyal nevezte ki az új tárcavezetőt.

MTI Itthon

Áder megszólalt menekültügyben: "még a tél beállta előtt gondoskodni kell az emberekről"

Először szólalt meg a menekülthelyzet kiéleződése óta Áder János köztársasági elnök, aki szlovén kollegájával egyeztetett a Sándor-palotában. Többek között azt mondta: elsősorban humanitárius problémáról van szó, az emberekről még a tél beállta előtt gondoskodni kell, másrészt büntetőjogi, bűnügyi gondot is jelent a helyzet, ugyanis az embercsempészek kíméletlenül kihasználják az Európa felé tartó menekültek százezreinek kiszolgáltatottságát, végül pedig nemzetbiztonsági problémával is szembe kell nézni. Egy közös uniós pénzügyi alap létrehozását is megemlítette.

MTI Itthon

"A köztársasági elnöknek meg kell szólalnia"

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke és EP-képviselője keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján felszólította Áder János köztársasági elnököt, hogy fejtse ki álláspontját a kialakult migrációs helyzetről.

hvg.hu Itthon

Áder beszédében a félelmek és kockázatok álltak a központban

A köztársasági elnök a tisztavatás utáni beszédében párhuzamot vont a háborúk, világégések utáni újjáépítések és a mai kor kihívásai között. Meglátása szerint a történelem során mindig csak magunkra számíthattunk, szabadságunkat, függetlenségünket mindig magunk szereztük vissza. A félelmeket és kockázatokat emelte beszéde szervező elemévé, ma pedig a 21. század biztonságos világának megteremtése a feladatunk.

MTI Gazdaság

Orbán Gábor nem államtitkár többé

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent köztársasági elnöki határozat szerint Áder János - a miniszterelnök javaslatára - megállapította, hogy Orbán Gábornak, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának e megbízatása 2015. július 31-ei hatállyal megszűnik.

1 2 3 4 5 6 7
42
A címlapról ajánljuk