Itthon

Nem lakbérre költötte a lakhatási támogatást Domokos

Három parlamenti ciklus alatt összesen 15 millió forintot vett fel adómentesen lakhatása támogatására Domokos László fideszes képviselő, akit a kormány az Állami Számvevőszék elnökének jelölt. A pénzt nem bérlésre költötte.

MTI Itthon

Mesterházy: Warvasovszky ma már a Fideszhez köthető

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnökének jelölt Warvasovszky Tihamér ma már a Fideszhez köthető, Székesfehérváron polgármesterként a fideszes többséggel működött együtt és számtalan alkalommal szembe szavazott a saját frakciójával.

Papp László Tamás Vélemény

Aki belebújt Hagelmayer és Kovács Árpád kabátjába

Domokos László számvevőszék élére történő jelölése rossz hír. Rossz hír a pártatlan közszolgálat híveinek, valamint azoknak, akik az előző kormányok bűneit, etikai határsértéseit nem zsigerien pártos elfogultságból, hanem őszinte elvi alapon ítélték el. Mint ahogy azoknak is, akik reménykedtek: az új kabinet e téren is jobb lesz, a politikai hűséggel szemben a szakmai rátermettségnek enged teret

MTI / hvg.hu Gazdaság

Szakpolitikus pártembert jelöl az ÁSZ elnökének a Fidesz

Domokos László Fideszes országgyűlési képviselőt jelöli az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének a Fidesz-frakció − jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport vezetője. Az ÁSZ alelnökének Warvasovszky Tihamért (MSZP, SZDSZ, Fehérvári Polgárok Egyesülete), Székesfehérvár polgármesterét jelöli a Fidesz.

MTI Itthon

ÁSZ: akadályokba ütközik a miniszterek vagyongyarapodási vizsgálata

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem kapta meg azt a levelet, amelyben Bajnai Gordon miniszterelnök a leköszönő kormány tagjait érintő vagyonosodási vizsgálat mielőbbi megkezdését kérte - közölte a szervezet. Az ÁSZ szerint - a kormány álláspontjával ellentétben - továbbra sem hárultak el a vagyongyarapodási vizsgálat akadályai.

hvg.hu Itthon

Ügyészségek vizsgálják pártok gazdálkodását

A Legfőbb Ügyészségen felvetődött annak lehetősége, hogy az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) az állami támogatásban nem részesülő pártok gazdálkodásáról készült jelentése a bűncselekmény gyanúját is felvetheti – írta a Népszabadság.

hvg.hu Itthon

Több mint 50 ingatlant vásárolt az elmúlt két évben az MSZP

Az MSZP 2007-2008-ban az új székház mellett további 51 ingatlant vásárolt, összesen 1,7 milliárd forintért - olvasható az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azon jelentésének összefoglalójában, amelyben a szocialista párt elmúlt két évének gazdálkodását elemzi.

hvg.hu Gazdaság

Az ÁSZ dicséri az Országgyűlés tevékenységét

Az Országgyűlés hivatali szervei összességében a költségvetési gazdálkodásukban racionálisan alakították ki a szervezeti hátteret, azok belső szabályozásait, az irányítás, együttműködés és a végrehajtás kontrolljait – állapította meg az Állami Számvevőszék a Parlament folyamatos működéséről, a képviselők és tisztségviselők tevékenységéről, valamint az Országgyűlés felügyelete alatt álló intézmények (Országgyűlés Hivatala, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára) működéséről szóló jelentése.

hvg.hu Gazdaság

ÁSZ: módosítani kell a párttörvényt

A Magyarországon működő, a 2005-2008 időszakban rendszeres költségvetési támogatásban nem részesült pártok gazdálkodásukról egyik évben sem adtak teljes körű, hiteles képet. Az ellenőrzött pártok kétharmada minden évben elmulasztotta a párttörvényben meghatározott beszámoló közzétételét és egyetlen olyan sem akadt, amely maradéktalanul betartotta volna a pénzügyi gazdálkodásra vonatkozó jogszabályok előírásait – állapítja meg az Állami Számvevőszék legfrissebb jelentése.

hvg.hu Itthon

A legkisebb pártok is szabálytalankodnak

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése szerint a központi költségvetési támogatásban nem részesülő pártok jelentős része nem teljesíti megfelelően beszámolási kötelezettségét. Az ÁSZ szerint tovább nem tartható fenn a párttörvény ellentmondásosan alkalmazható beszámolási rendje.

HVG Gazdaság

Munkaügyi jogsértés a legfőbb ellenőrnél

Éveken át a jogszabályban előírtnál kisebb fizetéssel vett fel új munkatársakat az Állami Számvevőszék, az így keletkező megtakarítást pedig szétosztotta a tapasztaltabbak között.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Komoly kockázatokat lát az ÁSZ elnöke a költségvetésben

Nem láttunk olyan hatástanulmányokat, amelyek alátámasztanák a költségvetéssel kapcsolatos várakozásokat – mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke a Népszabadságnak adott interjújában, amelyet a lap pénteki száma közöl. Beszélt arról is, jó döntésnek tartja a vezetői fizetések nyilvánosságra hozatalát.

hvg.hu Itthon

ÁSZ: mi hibádzik a sürgősségi betegellátásban?

A sürgősségi betegellátás fejlesztése emberéleteket menthetne, csökkenhetnének a területi különbségek, ehhez azonban szakmai konszenzus, hatékonyabb forrásfelhasználás és minőségi kontroll kellene - derül ki az Állami Számvevőszék jelentéséből.

MTI Itthon

Rosszul szabja meg árait a főváros

Árhatóságként nem volt díjkoncepciója a fővárosi önkormányzatnak 2007-2008-ban - ismerteti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítását a szerdai Napi Gazdaság.

MTI Gazdaság

ÁSZ: az MNB vesztesége 5,5 milliárd volt 2008-ban

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2008-ban mérleg szerint 5,5 milliárd veszteséget könyvelt el, amelyre az eredménytartalék biztosít fedezetet - olvasható abban az összefoglalóban, amelyet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hétfőn juttatott el az MTI-hez.

HVG Itthon

Vona Gábor erősíti Barikádját

A Jobbik elnöke, Vona Gábor, és a párt EP-képviselője, Szegedi Csanád 500 ezer forint törzstőkével céget alapított, hogy megjelentesse a párt online újságja, a Barikád printváltozatát – közli a HVG friss száma.

1
6 7 8 9 10 11 12

A címlapról ajánljuk