hvg.hu Gazdaság

Az ÁSZ léket ütött az elmúltnyolcévezésen

Az Állami Számvevőszék közleménye szerint ellenőrizték az egyes egyensúlyjavító intézkedéseket és azok hatását a költségvetés végrehajtására. Az ÁSZ megállapította, hogy a 2007 és 2013 között hozott intézkedések növekvő mértékben járultak hozzá a költségvetési egyensúly javításához. A költségvetési gazdálkodás feltételeit kiszámíthatóbbá tette, hogy az időszak elejét jellemző utólagos zárolások helyett 2012-2013-ra lényegesen megnőtt az előzetes tartalékképzés szerepe a hiánycél tartásában. Az ellenőrzés ugyanakkor hiányosságokat állapított meg az intézkedések előzetes hatásvizsgálatával kapcsolatban.

MTI Itthon

Matolcsy zsebéből eltűnt 10 millió készpénz

Egyes tisztségviselőknek, köztük az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének, valamint a legfőbb ügyésznek is nyilatkoznia kellett a tavaly év végi vagyoni helyzetéről, legkésőbb szombatig. A beszámolók az Országgyűlés honlapján olvashatók.

hvg.hu Itthon

Hogy férhetett hozzá Rogán egy még nem végleges ÁSZ-jelentéshez?

Rogán Antal volt V. kerületi polgármester hozzáférhetett az elvileg független ÁSZ még el sem készült jelentéséhez – ezt maga Rogán mondta el egy interjúban. Juhász Péter, az Együtt politikusa arra szólította fel őt és Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét, hogy tisztázzák a helyzetet. Az V. kerület szerint Rogánnak mint az ellenőrzött szervezet vezetőjének egy 2011-es törvény értelmében joga van betekinteni a készülő jelentésbe és észrevételeket is tenni ahhoz.

MTI Gazdaság

Ráengedték az ÁSZ-t az ombudsmani hivatalra – és mit állapított meg?

Több szabálytalanságot talált a számvevőszék Székely László hivatalának gazdálkodásában. Előfordult például, hogy az ombudsmani intézmény annak ellenére nem folytatta le a közbeszerzési eljárást, hogy az a szolgáltatások becsült értéke alapján meghaladta a közbeszerzési értékhatárt.

MTI Gazdaság

Megszólalt az ÁSZ a gyanús egyetemi közbeszerzésekről

A felsőoktatási intézményeket, köztük a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) is érintő ellenőrzést folytat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely eddig kilenc intézmény vizsgálatával végzett, a PTE ellenőrzése viszont még folyamatban van. Az Index korábban azt írta, a PTE átvilágításakor gyanús közbeszerzéseket találtak.

MTI Itthon

A lapok ma még küldhetnek hirdetési árlistát az ÁSZ-nak

Ma jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ), nem közölhet politikai hirdetést a február 15-én kezdődő választási kampányban.

hvg.hu Itthon

Keményen elszámoltatja a kampányról az újságokat az ÁSZ

A lapoknak a választás kiírása után 5 napon belül el kell küldeniük hirdetési árjegyzéküket az ÁSZ-hoz. A számvevőszék később is nyomon követi és honlapőján közzé is teszi, hogy ki, melyik újságban, mennyiért hirdetett.

hvg.hu Gazdaság

ÁSZ: a kormány jobban teljesít

Az Állami Számvevőszéknek tetszik a tavalyi büdzsé: mindössze 10 milliárd forintnyi hibát talált a 2012-es költségvetés zárszámadásában.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ pénzügyi gondokat talált a kórházaknál

A magyarországi kórházak többsége évek óta komoly likviditási és pénzügyi problémákkal küzd, az ellenőrzött húsz kórház pénzügyi egyensúlya 2009-ben nem volt biztosított - közölte Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

hvg.hu Gazdaság

Simor Andrást a tíz csapás sem zúzta porrá

A hét végén távozó Simor András jegybankelnököt a második Orbán-kormány, ahol tudta, támadta. Az elnök azonban alelnökeivel, Karvalits Ferenccel és Király Júliával mindvégig megvédte a jegybank stábjának függetlenségét és szakmaiságát. Simor kedden utoljára vesz részt kamatdöntő ülésen. A parlamenti kétharmad által delegált tagok már rég átvették az irányítást a monetáris tanácsban, így elképzelhető, hogy az elnök kamatcsökkentéssel búcsúzik – amiről eddigi reakciói alapján aligha van meggyőződve. A hvg.hu számba vette a kormányzati vegzatúrát, és megdöbbenve tapasztalta: összegyűlt a 10 csapás.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával