hvg.hu Gazdaság

Korrupció a közszférában: nem kérik a bizonyítványt

Nőtt a közszférában azon közbeszerzési eljárások száma, amikor háromnál kevesebb ajánlattevő adott be ajánlatot. A szakértő szerint azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nőtt is a korrupció. A kormány ennek ellenére komplex programmal készül a korrupcióellenes harcra.

MTI Itthon

A Jobbik elismerte, hogy hibázott

A Jobbik elismeri, hogy hibáztak a párt 2009. és 2010. évi gazdálkodásának elszámolásakor, mint ahogyan azt az Állami Számvevőszék ellenőrzése is megállapította. Az ellenzéki párt gazdasági igazgatójának szerdai közleménye "banális tévedésnek" nevezte a hibákat, amelyek szerinte nagyrészt a párt működéséből adódtak.

MTI / hvg.hu Itthon

ÁSZ: Gyurcsány alatt minden törvényes volt a Táncsics Alapítványnál

Az alapító okirat előírásainak megfelelően törvényesen működött a Táncsics Mihály Alapítvány kuratóriuma az ellenőrzött időszakban az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) az alapítvány 2009-2010. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzéséről szóló jelentése szerint. A kuratórium vagyont érintő határozatai, valamint a költségvetési támogatás felhasználása - a pártalapítványi törvényben és az alapító okiratban egyaránt megfogalmazott - tudományos, ismeretterjesztő, kutatási, oktatási célok megvalósítására irányultak.

MTI Itthon

LMP: a párttörvény hiányosságai miatt kellett javítani a pártbeszámolót

Folyamatosan orvosolta az LMP az Állami Számvevőszék által jelzett 2009-2010. évi számviteli hiányosságokat, a párt törvényesen gazdálkodott – közölték az ellenzéki párttól. A hibák jórészt annak köszönhetőek, hogy nem egyértelmű a párttörvény és nem világosak a beszámolási kötelezettségek – tették hozzá.

MTI Karrier

ÁSZ: komoly problémák voltak a szakképzési hozzájárulás körül

A szakképzési hozzájárulás felhasználásának hatékonyságával és eredményességével kapcsolatban komoly problémák merültek fel, ami a szabályozásban, valamint az ellenőrzések végrehajtásában rejlő hiányosságokra vezethető vissza - többe között ez a megállapítás is szerepel az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a szakképzési hozzájárulás felhasználásáról szóló legfrissebb vizsgálatának összegzésében.

hvg.hu Gazdaság

BKV-agónia: összeomlás vagy összeomlás

Egyre kevésbé valószínű, hogy a fővárosi közlekedési vállalat megmenthető. Ha a január 27-ig esedékes, 8,9 milliárd forintos hitelfizetési kötelezettséget sikerül is kinyögni, a BKV-nak pár hónapon belül a fizetési, majd a műszaki, végül a jogi csődből is meg kellene menekülnie.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Felelőtlen gazdálkodás: több fideszes önkormányzatot is kritizált az ÁSZ

Megháromszorozódott 2007 óta Debrecen adóssága, az önkormányzat 2014 utáni pénzintézeti kötelezettségeinek teljesítése pedig nem biztosított - állapította meg az Állami Számvevőszék. A szervezet a megyei jogú városok pénzügyi egyensúlyi helyzetét áttekintő vizsgálatait hozta pénteken nyilvánosságra. A számvevők komoly gazdálkodási problémákat tártak fel Hódmezővásárhelyen, Pécsen, Szegeden, Sopronban, Kaposváron és Tatabányán is.

MTI Plázs

Lesújtóan értékelte a háziorvosokat az ÁSZ

A háziorvosi rendszer működését romló feltételrendszer mellett stagnáló minőség jellemzi, csaknem 220 ezer magyar állampolgár pedig olyan településen él, ahol nincs állandó háziorvos - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hétfőn.

hvg.hu Gazdaság

Az ÁSZ ötletei szerint írják a jegybanktörvényt

Az Állami Számvevőszék javaslatainak megfelelően írja meg az új jegybanktörvényt a kormány, Matolcsy György ugyanis egyetért az ÁSZ-nak az MNB gazdálkodását érintő megállapításaival és az ÁSZ javaslatainak - derül ki a nemzetgazdasági miniszter válaszleveléből, amit a tegnap megjelent, jegybank 2010-es gazdálkodását vizsgáló ÁSZ-jelentéshez csatoltak.

hvg.hu Gazdaság

ÁSZ: jogsértések történtek az MNB-nél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem minden esetben tartotta be a közbeszerzésekről szóló törvény és a jegybank belső szabályzatainak előírásait - közölte az MNB tavalyi tevékenységének vizsgálatáról szóló jelentésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely szerint a jegybanknál több esetben történt jogsértés.

MTI Gazdaság

Budai Gyula fogást keres az MNB-n

Domokos Lászlóval, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökével tárgyalt kedden Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos elsősorban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerződéskötési gyakorlatának ügyében.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Orbánék kapkodásának fejvesztés lett a vége

Elharapózott a zűrzavar a kormány környékén: az Állami Számvevőszék keményen nekiment a büdzsének, és kiderült, hogy a kormánynak jelen pillanatban nem sok fogalma lehet arról, hogyan lehet megvalósítani a két hete benyújtott költségvetést. A Széll Kálmán-terv kétharmada elveszett, Matolcsy mellől pedig most vágták le a reformok "agyát", Kármán Andrást. Jobb híján jönnek az újabb adóemelések - és mutatóba egy kis szocpol. A jegybankháborúban a csapatok harcban állnak, Budai Gyula pedig éppen visszapattant az MNB zárt kapujáról.

hvg.hu Gazdaság

Jegybankháború: nem az ÁSZ kavarja?

Nem Simor András MNB-elnök elleni személyes támadás az Állami Számvevőszék készülő jelentése, és a számvevőszék nem vesz részt a jegybank elleni háborúban – reagált az ÁSZ külön közleményben a hvg.hu értesülésére. A számvevőszék fontosnak tartja leszögezni, hogy a jelentés nyilvánosságra kerülése előtt semmilyen információt nem adott ki róla.

hvg.hu Gazdaság

Enyhe bírálatot kapott a főváros az ÁSZ-tól

Valószínűleg nem azt várta Budapest vezetése az önkormányzat számvevőszéki vizsgálatától, amit kapott. Az ÁSZ jelentésében a CET-projekten, a közútfenntartáson és az informatikán kívül nem szerepel olyan érdemi elmarasztalás, amely az előző ciklus gazdálkodását sötét színben tüntetné fel.

hvg.hu Gazdaság

Simor újra célkeresztben: támad az ÁSZ is

Járai Zsigmond után az Állami Számvevőszék is keményen nekimegy Simor Andrásnak a jegybank tavalyi gazdálkodásáról szóló jelentésben - tudta meg a hvg.hu. Az ÁSZ-jelentés első változata a magas jegybanki fizetések és a magas kommunikációs kiadások mellett előveszi Simor ciprusi "offshore-ügyét" is. Eközben az MNB-ben is dúl a harc: a monetáris tanács a jegybank költségvetési elemzéseinek venné élét.

MTI Itthon

Hiányosságokat talált az ÁSZ a főváros elszámolásaiban

A fővárosi fejlesztések kockázatait, a források szűkülését, a ppp-konstrukciók előnytelenségét, a belső kontroll működésének hiányosságait, továbbá a közútfenntartással kapcsolatos szerződések célszerűtlen elszámolási gyakorlatát állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) abban a jelentésben, amelyet a fővárosi önkormányzat 2007 és 2010 közötti költségvetési és pénzügyi egyensúlyi helyzetének elemzéséről, a költségvetés-tervezés és a zárszámadás-készítés folyamatában kialakított belső kontrollok működéséről készített.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ szerint rendben volt a 2010-es költségvetés

A 2010-es költségvetés az év második felében meghozott intézkedések következtében egy kézben tartott büdzsé volt, a hiányszám hozzávetőlegesen a tervezettnek megfelelően alakult - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a tavalyi zárszámadásról szóló parlamenti vitában, kedden.

1
5 6 7 8 9 10 11

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával